Auta ukrainalaisia Suomessa

Kohdennamme apusi erityisesti nuorille. Lisäksi jaamme ruoka-apua perheille ja tuemme trauma-asiantuntemuksellamme pakolaisten parissa työskenteleviä vapaaehtoisia.

Auta ukrainalaisia nuoria työllistymään Suomessa
Lahjoita nyt

Sinun lahjoituksellasi ukrainalainen nuori saa henkilökohtaista valmennusta Suomessa

 

Diakonissalaitoksen Vamos-palvelu toimii nuorten asioiden parissa.  Autamme opiskelupaikan tai työpaikan löytämisessä. Annamme apua arjen rytmittämiseen oman valmentajan kanssa. Se voi olla esim. yksilöllistä ohjausta kohti parempaa tulevaisuutta, mahdollisuus kohdata toisia sekä saada tukea aikuiselta, toisilta nuorilta ja osallistua yhdessä tekemiseen. Tarjoamme nuorelle vieraanvaraisen vastaanoton ja turvaa kotouttamiselle.

Vamoksen nuorten palvelu on vuoden 2021 yhteiskunnallinen vaikuttavuusteko

 

Vamos on tehnyt suunnitelmallista työtä nuorten hyväksi. Vamos palkittiin vuoden vaikuttavuustekona 2021 joulukuussa. Nuorten auttamiseksi tehty työ on luonut yhteiskunnallista hyötyä nuorille itselleen sekä esimerkiksi säästettyinä euroina sosiaali- ja palvelumaksuissa.  Olemme kiitollisia tähänastisesta tunnustuksesta ja Vamoksen johtaja Terhi Laine kertoo, että nuorten työpajatoimintaa kehitetään koko ajan muuttuvan maailman ja nuorten tarpeisiin nähden. Yksi muutokseen vastaamisen tarve on nähty nyt kasvavan ukrainalaispakolaisnuorten määrän integroimisessa suomalaiseen yhteiskuntaan.

Lue lisää vaikuttavuusteosta

Kysymyksiä ja vastauksia

Rahankeräyslupa: Poliisihallituksen lupanumero RA/2021/556. Lahjoitusvarat käytetään Ukrainasta paenneiden auttamiseksi Suomessa.