Go now…I’ll meet you there – Lahden Urapalvelut

29.1.2018

Miten suunnitella tulevaisuutta jos huominen on sumun peitossa?

Miten suunnitella seuraavaa askelta kun mahdollisuuksia tuntuu olevan liikaa?

Miten olla varma siitä riittävätkö omat voimavarat uuteen työhön tai opintojen aloittamiseen?

Mistä tietää, että huominen on selkeämpi, kun nyt niin moni asia on epäselvää ja epävarmaa?

Nuoremme miettivät näitä asioita ja joskus voi tuntua vaikealta ymmärtää sitä, miksi toinen ei vain päätä, mihin alalle hakeutuu tai mihin kouluun hakee. Aina kaikki ei ole selvää. Voimavarat voivat olla vähissä, pelko on läsnä jokapäiväisessä elämässä ja huomista ei näe kaiken sumun tai tyhjyyden keskeltä.

Vamoksessa kohdataan nuori ja annetaan hänen tunteille ääni. Hän saa paikan, missä hän kasvattaa itseluottamustaan, vahvuuksiaan ja selkeyttää ajatuksiaan. Vamos Lahdessa on tehty tärkeää työtä vuodesta 2016 lähtien ja moni nuori on siirtynyt eteenpäin elämässään työlistyen tai opinnot aloittaen. Kaikista tärkeintä on se, että nuorella on riittävät voimavarat uuteen arkeen ja arki on niin hyvässä hallinnassa, että elämästä voi alkaa nauttia pieni pala kerrallaan.

Kun pohjatyö on tehty hyvin on helpompi kehittää toimintaa ja kasvaa. Lahdessa käynnistyi urahanke elokuussa 2017 ja uravalmentajina aloittivat Marika Roth, Petri Niinisalo, Petri Moilanen ja Eero Häyrinen.

Uravalmennus on pääosin yksilövalmennusta, missä jokainen nuori saa oman valmentajan ja hänen kanssa mietitään yksilöidysti tulevaa polkua. Ketään ei pakoteta kouluun tai työhön, ketään ei hoputeta eteenpäin vaan työssä edetään nuoren omaan tahtiin. Valmentaja auttaa miettimään tulevaisuutta omien vahvuuksien kautta ja esittelee eri vaihtoehtoja. Uravalmennukseen voi osallistua jo Vamoksessa oleva nuori tai nuori, joka haluaa heti tukea oman tulevaisuuden suunnitteluun ja kirkastamiseen.

Uravalmennuksen yhteydessä käynnistetään myös ryhmävalmennus, ensimmäinen ryhmä aloittaa syyskuussa. Ryhmän vetäjänä toimivat Marika Roth ja ryhmävalmennuksen teemat ovat monipuolisesti elämänhallintaan, itsetuntemukseen, yrittäjyyteen, työhön ja oppimiseen liittyviä teemoja.

Olemme todella innoissamme aloittamassa urahanketta Lahdessa.

Autamme meidän nuoria uskomaan omiin kykyihin.

Autamme meidän nuoria näkemään omat siivet.

Autamme meidän nuoria luottamaan siihen, että omat siivet kantavat.

Autamme meidän nuoria reittisuunnitelman tekemisessä.

Ja sitten kun nuori on valmis levittämään siipensä, sanomme… Go now, I’ll meet you there. Nuori voi olla varma, että olemme hänen tukenaan matkan aikana ja hurraamme hänen onnistumisista.

Yhdessä on helpompi kulkea kohti uusia uria ja omia unelmia.

Marika Roth, Vamos Lahti Ura

 

Vamos URA (2016-2018) on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama hanke .

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit