Kuopion ohjaus- ja neuvontapalvelut esittäytyvät

29.1.2018

Vamos Kuopio on tarkoitettu 16–29-vuotiaille, ilman opiskelu- tai työpaikkaa oleville kuopiolaisille nuorille, jotka haluavat ohjausta ja tukea nykyisessä elämäntilanteessa. Toteutamme erilaisia matalan kynnyksen ohjaus-, neuvonta ja –valmennuspalveluita, jotka tukevat nuoren kasvua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta.

Vamos Kuopion palveluntarjonta täydentyi 11. lokakuuta, kun matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapalvelu avasi ovensa.
Palvelu on auki arkisin klo 10–15, jolloin siellä voi poiketa ja saada jelppiä elämän pienissä ja vähän isommissa asioissa, esimerkiksi lisätietoa opiskelusta ja -paikoista, mistä tukea raha-asioiden hoitamiseen tai työllistymisen polulle ponnistamiseen.

Ohjaus- ja neuvontapalvelun työntekijät etsivät yhdessä nuoren kanssa tietoa ja ratkaisua esillä oleviin kysymyksiin ja ohjaavat hänet tarvittaessa yhteistyöverkostoa hyödyntäen tarvitsemansa palvelun äärelle. Ohjauksen kesto ja intensiteetti määritellään yhdessä nuoren kanssa ja tarvittaessa nuoren kanssa asioidaan eri palveluissa yhdessä.

Vamoksen toiminta perustuu tiiviiseen yhteistyöhön paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Toimintamme periaatteita ovat nuorilähtöisyys, kohtaaminen, läsnäolo ja tavoitteellisuus.

Toimintaan voi tutustua lisää Vamos Kuopion Facebook-sivulla.

Kuopion seutu ja Pohjois-Savon kokonaisuudessaan on aluetta, jossa on muuhun maahan verrattuna keskimääräistä enemmän nuoria, joilla on toimintakykyä heikentäviä, hoitoa vaativia mielenterveysongelmia. Huolenaiheena alueella ovat myös opintonsa keskeyttäneet nuoret, joita Savon ammatti- ja aikuisopistossa on lähes neljännes 20-29-vuotiaista.

 

Vamos – Matalankynnyksen ohjaus- ja neuvontapalvelu (2016-2019)  käynnistyi Sosiaali- ja terveysministeriön kilpailutuksen kautta myöntämällä määrärahalla. Toimintaa rahoittavat Kuopion kaupunki ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit