Naapurin laulu

5.3.2018

Ohjaaja Sirpa Riuttala sävelsi Naapurin laulun osaksi ”Tässä menee raja – laulu unelmien huomisesta”- produktiota, koska halusin käsitellä toiseutta ja siihen liittyvää syrjintää arkisessa, jokapäiväisessä ympäristössä.

”On todellisuutta, että jotkut ovat hyväksytympiä naapureita kuin toiset, ja monissa naapurustoissa on ihan normaalia luoda hierarkioita rajaamalla tietty porukka esimerkiksi tervehtimisen ulkopuolelle.  Musiikkivideon kuvasin pääosin Diakonissalaitoksen korttelin asukkaiden kodeissa, koska halusin saattaa näkyville kuvattavien arkisen ja totuudenmukaisen elämänpiirin. Kodin näyttäminen on rohkeaa sillä koti kertoo asukkaansa tarinaa. Teen työtä Diakonissalaitokselle, koska uskon, että jokaisen tarina on tärkeä”, Sirpa Riuttala sanoo.

NAAPURIN LAULU / NEIGBOR´S SONG

”Tässä menee raja- laulu unelmien huomisesta”- esityksen toteuttivat Helsingin Diakonissalaitoksen asiakkaat ja työntekijät yhdessä Koiton laulun, HOS Big Bandin, ylioppilasteatterilaisten ja vapaaehtoisten kanssa, esityksen koostajana ja ohjaajana toimi Sirpa Riuttala. Esityksessä yhdistyivät myös useat Helsingin Diakonissalaitoksella vuosien varrella asiakkaiden kanssa toteutettujen kulttuuri- ja taideprojektien, kuten bänditoiminta, lyhytelokuvat, aikaisemmat teatteriproduktiot jne. hedelmät.

”TÄSSÄ MENEE RAJA-LAULU UNELMIEN HUOMISESTA”- ESITYKSEN KOOSTE ELOKUULTA 2017

Tässä menee raja- laulu unelmien huomisesta produktio on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hanketta jossa etsitään uusia tapoja sekä malleja kulttuurin ja taiteen hyödyntämiseen sote-ympäristössä.

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit