Nuorille muutakin kuin roiskeläppiä! Diakonissalaitoksen ja Woltin kampanja keräsi 8420 euroa

16.4.2018

Nuorten eriarvoistuminen näkyy siinä, miten ja mitä he syövät. Kun yhdellä on mahdollisuus syödä edullisesti terveellistä opiskelijaruokaa, kokeilla uusia ravintoloita ja ruokia ystävien tai perheen kanssa, toinen seisoo leipäjonossa tai nauttii yksin kotona kylmän einespizzan.

 

Vastauksena ruokailukulttuurien eriarvoistumiseen Helsingin Diakonissalaitos ja Wolt järjestivät 26.3.-8.4.2018 lahjoituskampanjan, jonka tavoitteena on tuoda koulu- ja työelämän ulkopuolelle jääneet nuoret yhteisen pöydän ja hyvän ruoan ääreen.

Kampanja keräsi yhteensä 8420 euroa. Varat käytetään lyhentämättömänä nuorten tukemiseen Diakonissalaitoksen Vamoksen kautta.

”Haluamme kiittää kaikki 1026 lahjoittajaa, jotka tukivat nuoria kampanjan aikana. Ihanaa huomata, miten moni välittää huonosti voivista nuorista”, sanoo Diakonissalaitoksen varainhankinnan suunnittelija Annamaria Eteläpää.

Aterian äärellä kysytään, miten oikeasti menee

Vamoksessa nuoret harjoittelevat arjenhallintaa ja sosiaalisia tilanteita syömällä yhdessä.

”Aterian äärellä voi aidosti kysyä, miten menee. Aiemmin minulla ei ole ollut paikkaa, jossa pääsisin syömään yhdessä jonkun kanssa ja saisin vertaistukea”, kertoo kampanjalle kasvonsa antanut Allu.

Mikäli et ehtinyt lahjoittaa kampanjan aikana, ei hätää! Nuoria pystyy yhä tukemaan verkkosivujemme kautta

 


Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos on nuorten palvelu, jonka tarkoituksena on vahvistaa nuoren voimavaroja ja tukea kiinnittymään koulutukseen tai työhön. Vamos toimii seitsemällä paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Turussa ja Rovaniemellä. Yli 80 % Vamoksessa mukana olleista nuorista kokee elämänsä muuttuneen parempaan suuntaan, ja yli 50 % sai valmennuksen aikana työ- tai opiskelupaikan.

Wolt on suomalainen ravintolaruokaa välittävä teknologiayritys, joka tarjoaa ruoan tilaus- ja kuljetuspalvelua Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Tanskassa, Liettuassa ja Latviassa. Woltilla on eri maissaan yhteensä yli 600 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja yli 100 työntekijää. Yrityksen kumppaneina toimii yli 1 500 lähettiä ja yli 1 300 ravintolaa.

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit