Heponiemen toiminta päättyy

24.4.2018

Heponiemen hiljaisuuden keskus on palvellut yli 20-vuoden ajan monipuolista asiakasjoukkoa ja erityisesti heitä, joille hiljaisuus on lähellä sydäntä. Viime vuosien uusista kaupallisista avauksista huolimatta toimintaa ei ole saatu kannattavaksi. Hiljaisuuden keskuksen liiketoiminta lopetetaan lokakuun 2018 lopussa.

 

Kun hiljaisuuden keskus avattiin vuonna 1997, tiedettiin, että keskukseen tehtyä mittavaa investointia ei tulla saamaan takaisin. Edellytyksenä kuitenkin oli, että keskuksen täytyy kattaa vuosittaiset toimintakulunsa. Valitettavasti Heponiemen tulos on ollut koko toiminnan ajan kannattamaton. Toimintaa on täytynyt tukea vuosittain säätiön varoin.

– Tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että kannamme myös taloudellista vastuuta kaikissa säätiön osissa. Meidän on varmistettava, että pystymme tekemään rohkeaa diakoniaa myös seuraavat 150 vuotta. Siksi keskitämme resurssimme entistä tarkemmin perustehtäväämme, työhön heikommassa asemassa olevien hyväksi, toimialajohtaja Marja Pentikäinen sanoo.

Toiminta jatkuu normaalisti lokakuuhun asti

Heponiemen retriitti- ja kokouspalvelut ovat käytettävissä normaalisti ja olet lämpimästi tervetullut vieraaksemme aina sulkemiseemme saakka. Retriittitarjontamme löytyy nettisivuiltamme www.heponiemi.fi/tapahtumat.

Otamme vielä henkilökohtaisesti yhteyttä asiakkaisiimme, joilla on varauksia lokakuun 2018 jälkeiselle ajalle.

Tervetuloa mukaan muuhun toimintaamme

Toivotamme myös kaikki Heponiemen ystävät lämpimästi tervetulleiksi Helsingin Diakonissalaitoksen ystävät ry:n jäseneksi. Myös Helsingissä sijaitsevan Diakonissalaitoksen kirkon ovet ovat avoinna kaikille. Lisätietoja toiminnastamme löydät www.hdl.fi

Tahdomme kiittää lämpimästi kaikkia asiakkaitamme, työntekijöitämme, vapaaehtoisia, yhteistyökumppaneitamme sekä retriitinohjaajia monista yhteisistä muistorikkaista vuosista Heponiemessä.

Lisätietoja:

Marja Pentikäinen
Toimialajohtaja, diakonia ja sosiaalinen vastuu
marja.pentikainen@hdl.fi

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit