SuomiAreenalla keskustellaan median vallasta ja vastuusta

28.6.2018

Monipuolinen joukko median edustajia keskustelee median moniäänisyydestä Porin kaupungintalon pihassa 17.7. klo 13-14. Keskustelun alustaa toimittaja Taneli Heikka.

 

Media on vallan vahtikoira, mutta medialla itsellään on myös valtaa. Median valta ja vastuu konkretisoituu valintoihin: mitä aiheita käsitellään, keiden ääni kuuluu ja mistä näkökulmasta maailmaa katsotaan.  Auttaako media meitä ymmärtämään toisiamme vai lietsooko se vastakkainasetteluun? Entä kuuluuko kaikkien, myös vähemmistöjen ja syrjään jääneiden ääni? On aika pohtia, millaista mediaa tarvitaan ja miten siitä voi kehittää entistä parempaa.

Helsingin Diakonissalaitos järjestää yhdessä Ateneumin taidemuseon, Moniheli ry:n ja yhdenvertaisuusvaltuutetun kanssa keskustelutilaisuuden Moniäänisempää mediaa! Tilaisuus kokoaa yhteen monipuolisen joukon median edustajia keskustelemaan siitä, millaisilla konkreettisilla ratkaisuilla mediaa voidaan kehittää paremmaksi. Mikä on median rooli ja vastuu moniäänisen Suomen rakentamisessa? Miten synnytetään rakentavaa keskustelua ja dialogia?

Keskustelu järjestetään Kaupungintalon pihassa, Hallituskatu 12 tiistaina 17.7. klo 13-14.

Keskustelutilaisuuden alustaa toimittaja Taneli Heikka. Keskustelemassa ovat

-Tomi Einonen, MTV
-Anna Giss, Lusikoita kiitos –blogi
-Roosa Kuosmanen, Yle Kioski
-Caroline Suinner, Ruskeat tytöt
-Kaisa Ylhäinen, Satakunnan kansa

Keskustelun juontavat toimittajat Ina Mikkola ja Susani Mahadura. Tilaisuus nauhoitetaan ja sitä voi seurata myös online Maikkarin Katsomossa. Keskusteluun voi osallistua sosiaalisessa mediassa #moniäänisempäämediaa.

Tästä voit lukea Taneli Heikan näkemyksistä moniäänisestä mediasta.

Lisätietoja:
Helsingin Diakonissalaitos: Laura Niemi
050 3738602

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit