Vamos on valittu Kelan palveluntuottajaksi nuorten Nuotti-valmennukseen

25.7.2018

Kela on käynnistänyt kuluvana vuonna valtakunnallisen, koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten palvelujen kehittämisprojektin. Sen osana on aloitettu myös uusi palvelumuoto NUOTTI-valmennus. Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos palvelut on valittu valmennuksen palveluntuottajaksi pääkaupunkiseudulla. ”On hienoa tiivistää yhteistyötä Kelan kanssa, joka on iso ja merkittävä toimija valtakunnallisesti”, toteaa asiakkuuspäällikkö Katri Angeria.

 

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

NUOTTI-valmennus on suunnattu 16-30-vuotiaille ilman koulutus- tai työpaikkaa oleville nuorille, joiden toimintakyky on heikentynyt ja riski jäädä opiskelu- tai työelämän ulkopuolelle myös tulevaisuudessa on tunnistettu. Tavoitteena on, että nuori kiinnostuu elämäntilanteestaan ja tulevaisuuden suunnittelusta. Valmennus voi parhaimmillaan johtaa suoraan opiskeluun tai työhön.

Nuotti-valmennus on nuorelle maksuton.

Valmennuksen aloittaminen on helppoa

Valmennukseen pääsee mukaan ottamalla yhteyttä Kelan valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205. Kelan asiantuntija haastattelee hakijan, jonka jälkeen hän saa päätöksen kuntoutuksesta. Lomakkeita tai lääkärinlausuntoja ei tarvita.

Myönteisen päätöksen saatuaan nuori voi itse valita kenen palveluntuottajan kanssa haluaa valmennuksen aloittaa.

”Vamos tukee hakijaa tarvittaessa Kelan kontaktoinnissa, tällä hetkellä meillä on palvelussa vielä hyvin tilaa”, toteaa Angeria.

Lisätietoja

Tutustu Nuotti-valmentajaamme Jonnaan tästä! 

https://www.kela.fi/nuottivalmennus

Kelan palveluesite

Marika Puurtinen
Esimies
050 313 4421
marika.puurtinen@hdl.fi

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit