Diakonissalaitoksen kirkossa tapahtuu

13.8.2018

Kirkko on myös kulttuuria

Helsingin Diakonissalaitoksen kirkon kiinnostava ohjelmisto pohjaa Diakonissalaitoksen arvoihin ja tekee sen toimintaa näkyväksi. Syksyn 2018 ohjelmistossa teemoina ovat muun muassa leipäjonot, ilmastonmuutos ja asunnottomuus. Kirkon toiminnassa on keskeisesti mukana myös Helsingin Diakonissalaitoksen Ystävät ry. Kirkko on perinteikkään 150-vuotiaan Helsingin Diakonissalaitoksen vahva sydän.

Kotikonserttisarja

to 4.10. Arabialaista & suomalaista musiikkia ja runoutta. Esiintyjät Duo Ali Saad & Sanna Salmenkallio.

He seikkailevat irakilaisen ja länsimaisen musiikin rajamaastossa. Laulaja Ali Saad kasvoi bagdadilaisessa muusikkosuvussa, viulisti Sanna Salmenkallio on säveltänyt runsaasti näyttämö- ja elokuvamusiikkia. Duo kehittelee omaa musiikkia molempien maiden traditiosta, popista ja runoudesta. Konsertissa kuullaan arabialaista ja suomalaista runoutta perinteisinä ja kokeellisina versioina.

to 8.11. Runo- ja musiikkiesitys Kolme sonettia Lauralle vie kuulijansa mukanaan intohimoisen ja pakkomielteenomaisen rakkauden pyörteisiin. Esitys on näyttelijän, laulajan ja pianistin poikkeuksellinen yhteisteos, jossa renessanssiajan runot ja romantiikan ajan musiikki tuodaan nykyhetkeen Marja-Leena Mikkolan uusina suomennoksina.

Esiintyjät Olga Heikkilä (sopraano), Kirill Kozlosky (piano) ja Jussi Lehtonen (näyttelijä).

ke 12.12. Joulukonsertti  a cappella -yhtye Fake five.

Tilaisuudet alkavat klo 18. Liput 15 eur, Ystävät ry:n jäsenille 12 eur / henkilö. Liput ovelta.

Muut tapahtumat

ke 17.10. Asunnottomien yön päivätapahtuma klo 12. Tri Lapparit esittää Lapinlahden Lintujen biisejä ja sketsejä. Pihalla ruokatarjoilua.

pe 30.11. Itkuvirret ilmastomuutoksesta klo 18-20. Kokoonnumme suremaan ilmastonmuutosta ja käsittelemään yhdessä tätä pelkoa, toiveita, ahdistusta ja unelmia herättävää aihetta. Järjestäjinä Helsingin Diakonissalaitoksen kansalaistoiminta ja Ilmastovanhempien Toivokerho. Tilaisuus on uskonnollisesti sitoutumaton.

su 2.12. Naiskuoro Florencen adventtikonsertti klo 16. Konserttiin ei ole pääsymaksua, ohjelma 10 euroa.

ti 18.12. Kauneimmat gregoriaaniset joululaulut klo 17.30.

 

Hiljenny kirkossa

ti 14.8. Hiljainen rukouslaulu – peruskurssi klo 17.30, 4 krt Hilkka-Liisa Vuori*.

ti 11.9. Enkelten gregoriaaniset – rukouslaulun jatkokurssi  4 kr*t.

to 20.9. Leipäjonomessu klo 13.

la 27.10. Pyhän tanssin iltapäivä 14-16.30, ohjaajat Elina Jokipaltio ja Pia Olkkonen. Liput 15 eur, Ystävät ry:n jäsenille 12 eur / henkilö. Ilmoittautumiset kirkko@hdl.fi. Sisäänkäynti  kirkkoon sisäpihalta, päärakennuksen ovesta ”Sairaala/Sjukhus”.

ti 20.11. Hildegard ja Birgitta -rukouslaulun jatkokurssi*.

ti 25.12. Jouluaamun jumalanpalvelus klo 7.

*Kursseille ilmoittautumiset ja tiedustelut Kallion kirkkoherranvirasto

www.helsinginseurakuntayhtyma.fi/kallio tai 09 2340 3611 tai kallio.srk@evl.fi.  Järjestäjänä Kallon seurakunta yhteistyössä Agricola opintokeskuksen kanssa.

 

Vuokraa kirkkosalia

Kysy kirkkoamme yrityksesi, yhteisösi tai yksityistä tilaisuutta varten. Järjestä kaste, häät tai hautajaiset tunnelmallisessa kirkkosalissamme. Tässä kuvia kirkosta.

Tilavuokran tuotto käytetään Helsingin Diakonissalaitoksen asiakastyöhön. Kysy ja pyydä tarjous kirsti.rinta-panttila@hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitoksen kirkko sijaitsee päärakennuksessa. Diakonissalaitoksen osoite on Alppikatu 2, mutta kirkon pääsisäänkäynti on Ensimmäisen linjan päässä olevalta paikoitusalueelta. 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit