Eurodiaconian romanityön verkosto kokoontuu Diakonissalaitoksella

27.9.2018

Eurodiaconian romanityön verkosto kokoontuu parhaillaan Helsingissä. Diakonissalaitoksen isännöimä kokous on kaksipäiväinen, ja se paneutuu EU:n perusoikeuksien toteutumiseen romaniväestön keskuudessa.

 

Tapaamisessa Eurodiaconian jäsenorganisaatiot jakavat kokemuksiaan ja hyviä käytäntöjä romanityössä eri puolilla Eurooppaa.  Samalla etsitään ratkaisuja työn haasteisiin, muun muassa miten vahvistaa romanien integraatiota. Lisäksi paneudutaan romanityössä parhaiten toimineisiin strategioihin.

Kokous jakaantuu kahteen pääteemaan, joista toinen keskittyy romanien terveydenhuoltoon ja asumiseen ja toinen suositusten tekemiseen EU:n romanipolitiikkaan.

Eurodiaconian jäseninä on kirkkoja ja riippumattomia kristillisiä kansalaisjärjestöjä, jotka tarjoavat sosiaali- ja terveydenhoitopalveluita ja edistävät sosiaalista oikeudenmukaisuutta eri puolilla Eurooppaa. Helsingin Diakonissalaitos on Eurodiaconian jäsen.

Kokousedustajat tutustuvat myös Helsingin Diakonissalaitoksen liikkuvan väestön päiväkeskus Hirundoon.

Eurodiaconia

 

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit