Kolme sonettia Lauralle 8.11.2018 klo 18

1.10.2018

Kolme sonettia Lauralle kertoo intohimosta.

Kuva Elina Jokipaltio.

 

Helsingin Diakonissalaitoksen kirkossa esitettävä runo- ja musiikkiesitys Kolme sonettia Lauralle vie kuulijansa intohimoisen ja pakkomielteenomaisen rakkauden pyörteisiin. Esitys perustuu italialaisen runoilijan Francesco Petrarcan kolmeen sonettiin, joista Frantz Liszt on säveltänyt sekä laulu- että pianoteokset.

 

Olkoon siunattu se kuukausi ja vuosi
ja päivä, tunti, kaunis seutu, paikka,
jossa kohtasin nuo lumoavat silmät,
ja se hetki, kun jäin niiden vangiksi.

 

Laura-nimisen naisen näkeminen herätti Petrarcassa koko elämän kestävän rakkauden, josta hän kirjoitti satoja runoja. Petrarca ei tiettävästi kuitenkaan koskaan lähestynyt Lauraa, vaan oli naimisissa toisen naisen kanssa. Kolme sonettia Lauralle on näyttelijän, laulajan ja pianistin poikkeuksellinen yhteisteos, jossa renessanssiajan runot ja romantiikan ajan musiikki tuodaan nykyhetkeen Marja-Leena Mikkolan uusina suomennoksina. Esitys kestää 50 min.

Esiintyjät:
Olga Heikkilä (sopraano), Kirill Kozlosky (piano) ja Jussi Lehtonen (näyttelijä).

Liput:
Liput maksavat 15 euroa, Helsingin Diakonissalaitoksen Ystävät ry:n jäsenille 12 euroa. Liput ovelta. Lippuja voi myös varata ennakolta  kirkko@hdl.fi, lunastus ovelta.

Helsingin Diakonissalaitoksen kirkko sijaitsee päärakennuksessa. Diakonissalaitoksen osoite on Alppikatu 2, mutta kirkon pääsisäänkäynti on Ensimmäisen linjan päässä olevalta paikoitusalueelta. 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit