”Vamoksessa tuntui kuin uusi sivu olisi kääntynyt elämässä.”

Sofia, 22, kärsi koulussa tarkkaavaisuushäiriöstä ja oppimisvaikeuksista. Yläasteella häntä alettiin kiusata. Pitkä kamppailu kasautuneiden ongelmien kanssa päättyi, kun Sofia sai avun Diakonissalaitoksen Vamoksesta. 

Vaikeudet alkoivat jo lapsena

Sofia: ”Jo alakoulussa oli vaikeaa, kun mulla on tarkkaavaisuus- ja oppimishäiriö. Mutta yläluokilla kaikki hajosi palasiksi. Mua alettiin kiusata: jätettiin yksin ja puhuttiin pahaa selän takana. Se sattui tosi paljon. Niin paljon, että masennuin ja aloin vihata itseäni. Koulusta kertyi poissaoloja, ja tuntui, että olin ihan yksin pimeässä.”

Sofia oli vaarassa syrjäytyä mutta sai avun

Mutkien kautta Sofia löysi tiensä Helsingin Diakonissalaitoksen Vamokseen, josta hän sai oman työntekijän. Yhdessä he ryhtyivät aukomaan Sofian elämän solmuja kokonaisvaltaisesti.

Ensin laitettiin kuntoon päivärytmi ja muut perusasiat. Nyt Sofialle suunnitellaan jo polkua työelämään. ”Vamoksessa tuntui kuin uusi sivu olisi kääntynyt elämässä.”


Syy elää -joulukampanja nuorten hyväksi

Suomessa on kymmeniä tuhansia nuoria, jotka ovat jääneet syrjään koulu- ja työelämästä. Usein he kamppailevat esimerkiksi yksinäisyyden, mielenterveysongelmien, rahapulmien tai päihteiden kanssa.

Kun ongelmia kasautuu liikaa nuoren harteille eikä tämä saa tarvitsemaansa apua, tilanne on vakava. Tulevaisuus näyttää pimeältä ja syy elää katoaa. 

Helsingin Diakonissalaitoksen Syy elää -joulukampanja kannustaa auttamaan nuoria konkreettisesti. Tee lahjoitus yksityishenkilönä tai yrityksenä. Jo yksikin tapaaminen turvallisen aikuisen kanssa voi muuttaa nuoren elämän suunnan. #syyelää

Lahjoita

20€

Ensimmäinen tapaaminen turvallisen aikuisen kanssa.

Lahjoita

30€

Osallistuminen säännölliseen vertaistukiryhmään.

Lahjoita

50€

5 nuorta saa itseluottamusta uudesta harrastuksesta.

Lahjoita

  1. Valitse summa
  2. Syötä yhteystietosi
  3. Valitse maksutapa
  4. Kiitos lahjoituksestasi

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit