Lohjan seurakunta vuokraa Heponiemen

30.11.2018

Lohjan seurakunta vuokraa Heponiemen

 

​Lohjan seurakunta on solmimassa Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa sopimuksen Heponiemen tilan vuokraamisesta. Seurakunnan kirkkovaltuusto teki kokouksessaan keskiviikkona periaatelinjauksen Hiljaisuuden keskuksen vuokraamisesta kolmeksi vuodeksi alkaen 1.6.2019. Seurakunta sijoittaa Heponiemeen rippikoulu- ja muuta leiritoimintaa.  Keskuksen vuosivuokra on 30 000 euroa ja käyttökulut 50 000 euroa. 

 

Kun Hiljaisuuden keskus avattiin vuonna 1997, tiedettiin, että keskukseen tehtyä mittavaa investointia ei tulla saamaan takaisin. Edellytyksenä kuitenkin oli, että keskuksen täytyy kattaa vuosittaiset toimintakulunsa. Heponiemen tulos on kuitenkin ollut koko toiminnan ajan kannattamaton. Toimintaa on täytynyt tukea vuosittain säätiön varoin. Helsingin Diakonissalaitos teki keväällä päätöksen Hiljaisuuden Keskuksen liiketoiminnan lopettamisesta, sillä resurssit halutaan kohdistaa entistä tarkemmin perustehtävään, työhön heikommassa asemassa olevien hyväksi. Viimeiset retriitit Heponiemessä järjestettiin lokakuussa.

Heponiemi on ollut Helsingin Diakonissalaitoksen omistuksessa vuodesta 1912 alkaen.


Lisätietoja​

Teemu Sipilä
Kiinteistöjohtaja
teemu.sipila@hdl.fi
050 388 3733

Jukka Rautavalta
Talousjohtaja
jukka.rautavalta@hdl.fi
040 753 2166

Lohjan seurakunta
Tarja Virtanen
Hallintojohtaja
tarja.virtanen@evl.fi
044 720 2371

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit