Kummiperhetoiminnan info to 9.5.2019 – tule kuulemaan lisää!

 

Etsimme: kummiperheitä turvapaikanhakijataustaisille nuorille pääkaupunkiseudulla

Mitä ja milloin: Kummiperhetoiminnan info to 9.5.2019 klo 17-19.30 Helsingin Diakonissalaitoksella (Alppikatu 2). Tilaisuuden alussa kahvitarjoilu.

Kenelle: Vapaaehtoinen perhe, pariskunta, kämppispari tai henkilö, jolla on elämässä tilaa ja aikaa noin 1-4 kertaa kuussa viettää aikaa 16-20-vuotiaan yksin Suomeen alaikäisenä turvapaikanhakijana tulleen nuoren kanssa. Kummiperheitä kaivataan Helsingin lisäksi etenkin Espoossa ja Vantaalla, mutta kummiperhe voi asua myös lähikunnissa. Helsingin Diakonissalaitoksen Kummiperhetoiminta tarjoaa kummiperheille tukea ja valmennusta ennen toimintaan ryhtymistä ja sen aikana.

Mitä kaivataan: Tällä hetkellä omaa kummiperhettä odottaa noin parikymmentä nuorta ympäri pääkaupunkiseutua. Ajatuksena on ottaa kumminuori mukaan omaan arkeen – oli se sitten ruoanlaittoa, koiran ulkoilutusta, telkkarin katsomista, yhdessä liikkumista tai läksyjen tekoa. Nuoret toivovat pääsevänsä silloin tällöin viettämään aikaa ihan tavallisen perheen tai luotettavan aikuisen kanssa, oppimaan samalla paremmin suomea ja tutustumaan suomalaisiin tapoihin ja arkeen. Monelle nuorelle kummiperhe on ensimmäinen suomalainen kontakti työntekijöiden ulkopuolelta ja tärkeä tuki täysi-ikäistymisen ja omilleen muuton myötä.

 

Mukana toiminnassa jo 80 aktiivista kummiperhettä ympäri pääkaupunkiseutua – tule sinäkin?

Kummiperhetoiminnan infossa pääset kuulemaan ilman sitoumuksia lisää toiminnastamme sekä miettimään, minkälainen kummiperhe juuri sinun perheesi voisi jollekin nuorelle olla!

Ilmoittaudu ti 7.5. mennessä tai kysy lisää: kummiperhetoiminta@hdl.fi .

Lue lisää Kummiperhetoiminnasta!

 

Ps. Jos toiminta kiinnostaa, mutta tilaisuuden ajankohta on huono – ota yhteyttä ja sovitaan toinen tapa, jolla saat lisätietoa kummiperheenä olosta! Meillä on mahdollisuus tarjota myös henkilökohtaista valmennusta niin, että toimintaan pääsee mukaan joustavasti vaikka jo ennen infotilaisuutta.

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit