Kummiperhetoiminnan info to 24.1.2019 – ilmoittaudu nyt!

17.12.2018

 

Etsimme: kummiperheitä turvapaikanhakijataustaisille nuorille pääkaupunkiseudulla

Mitä ja milloin: Kummiperhetoiminnan info to 24.1.2019 klo 17-19.30 Helsingin Diakonissalaitoksella (Alppikatu 2). Tilaisuuden alussa kahvitarjoilu.

Kenelle: Vapaaehtoinen perhe, pariskunta, kämppispari tai henkilö, jolla on elämässä tilaa ja aikaa noin 1-4 kertaa kuussa viettää aikaa 16-20-vuotiaan yksin Suomeen alaikäisenä turvapaikanhakijana tulleen nuoren kanssa. Kummiperheitä kaivataan Helsingin lisäksi etenkin Espoossa ja Vantaalla.

Mitä kaivataan: Ajatuksena on ottaa kumminuori mukaan omaan arkeen – oli se sitten ruoanlaittoa, koiran ulkoilutusta, telkkarin katsomista, yhdessä liikkumista tai läksyjen tekoa. Nuoret toivovat pääsevänsä silloin tällöin viettämään aikaa ihan tavallisen perheen tai luotettavan aikuisen kanssa, oppimaan samalla paremmin suomea ja tutustumaan suomalaisiin tapoihin ja arkeen. Kummiperheelle voi ehkä laittaa kuulumisviestejä toisinaan tai kysyä neuvoa käytännön asioihin.

 

Kummiperhetoiminnan infossa pääset kuulemaan lisää toiminnastamme sekä miettimään, minkälainen kummiperhe juuri sinun perheesi voisi jollekin nuorelle olla!

Ilmoittaudu ma 21.1. mennessä tai kysy lisää: kummiperhetoiminta@hdl.fi .

Lue lisää Kummiperhetoiminnasta!

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit