Opastettuja kierroksia 2019: Diakonissalaitos ennen ja nyt

24.1.2019

Jaana af Hällström

Opastettuja kierroksia järjestetään Malmin hautausmaalle.

Diakonissojen hauta-alue Malmin hautausmaalla.

Helsingin Diakonissalaitoksen historiaan ja toimintaan järjestetään opastettuja kierroksia. Niiden aikana tutustutaan diakonissalaitosjärjestelmään, diakonissojen koulutukseen ja työaloihin sekä henkilöihin, jotka ovat toimineet laitoksella erilaisissa tehtävissä. Lisäksi kerrotaan mitä Diakonissalaitos tekee tänä päivänä. Kierrokset kestävät noin tunnin.

Yleisöopastus museoon, kirkkoon ja Aurora-saliin sekä esitelmä Aurora Karamzinista

Kierroksella tutustutaan Diakonissalaitoksen 150-vuoden historiaan ja Aurora Karamzinin osuuteen sen perustamisessa. Kierros päättyy Aurora-saliin.

24.9.  ja 29.10. klo 17. Aloitus päärakennus, museon aula (Alppikatu 2).

Alppikadun kortteli

Diakonissalaitos on toiminut Alppikadun korttelissa 120 vuotta. Kierroksen aikana tutustutaan rakentamisen historiaan ja rakennusten käyttötarkoituksiin. Sekä kuullaan hieman mitä tänä päivänä korttelissa tehdään.

tiistaisin toukokuussa ja elokuussa klo 16.30. Lähtö Ensimmäisen linjan päässä olevan paikoitusalueen keskivaiheilta, jossa kiviset portin pylväät.

Malmin hautausmaa

Malmilla on diakonissojen oma hauta-alue. Kierroksella kerrotaan eri aikoina toimineiden diakonissojen työurista ja elämästä.

9.9. klo 17. Lähtö Uudelta portilta (Ketokivenkaari).

Hietaniemen hautausmaa

Hautausmaalla on monien laitoksen toiminnassa vaikuttaneiden henkilöiden viimeinen leposija. Tällä kierroksella kuullaan heistä ja heidän toiminnastaan.

2.9. klo 17. Lähtö Vanhan kappelin luota (Mechelininkatu 2).

 

Tiedustelut
Intendentti Jaana af Hällström
jaana.af.hallstrom@hdl.fi
040 485 3545

Opastuksia järjestetään myös tilauksesta! 

 

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit