Diakonissalaitoksen uusi D-asema Kallio avataan 1.3.2019

5.2.2019

Kuvassa on D-aseman sisäänkäynti Kontulan metroasemallaKaikenlaisten ihmisten kansalaistoiminta vahvistuu Kalliossa: Helsingin Diakonissalaitoksen D-asemat Alppikadulla ja Kurvissa muuttavat yhteen osoitteeseen. Castreninkatu 8:n  avarissa katutason tiloissa tarjotaan yhä monipuolisempia mahdollisuuksia osallistua ja toimia.

D-asemat ovat kynnyksettömiä alueellisia kansalaistoiminnan voimakeskuksia, jonne kaikki naapuruston ihmiset ovat tervetulleita. Niissä on mahdollisuus osallistua monenlaiseen tekemiseen, saada tai antaa vertaistukea, valmentautua kansalaistoimijaksi tai järjestää kursseja, retkiä tai ryhmiä, tai kokata hävikkiruuasta aterioita. Myös naapuruston perheet ja asukkaat sekä kaikenlaiset ohikulkijat ovat tervetulleita. D-asemien toimintaa tukevat ja organisoivat sen kansalaistoiminnan ammattilaistyöntekijät. Helsingin Diakonissalaitoksella on uuden D-asema Kallion lisäksi myös Kontulan ja Kannelmäen D-asemat.

”Uuteen D-asema Kallioon ovat kaikki tervetulleita. Kukin tulija itse päättää, minkälaiseen toimintaan tai tekemiseen osallistuu. Tänne voi vain piipahtaa tapaamaan muita ihmisiä tai juomaan kupposen kahvia, mutta tarjoamme aina myös tilaisuuksia liittyä muiden kanssa tehtäviin juttuihin,” sanoo kansalaistoiminnan tuottaja Maru Hietala Diakonissalaitokselta. ”Jokaisen ihmisen kyvykkyyksiä tukeva kansalaistoiminta tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden vaikuttaa omaan elämään ja myös lähiyhteisöön, naapurustoon ja yhteiskuntaan yleensä. Emme kysele diagnooseja tai tarjoa valmiita vastauksia, vaan autamme ratkaisemaan pulmia tai toteuttamaan unelmia – yhdessä muiden kanssa.”

Vastaaminen ihmisten merkitysten kaipuuseen ja vaikuttamisen tarpeeseen on selvästi nosteessa. Diakonissalaitoksen Alppikadun (KTA) ja Sörnäisten D-asemat ovat käyneet ahtaiksi yhä kasvavalle kävijämäärälle, joten niiden työryhmät yhdistyvät ja pääsevät nyt mahdollistamaan sekä entisten että uusien kävijöiden toiveita ja potentiaalia uudessa osoitteessa Castreninkatu 8.

”Odotamme innolla D-asema Kallion kaikille avoimia avajaisia, jotka pidetään 1.3.2019. Lisäksi kutsumme naapurit, HDL:n Alppikadun väen, yhteistyökumppanit ja sidosryhmät vielä erikseen kylään. D-asema Kalliossa voi piipahtaa aina sen aukioloaikoina, joista tiedotamme mahdollisimman pian”, sanoo Maru Hietala. Myös hyvä yhteistyö Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n asumis- ja päihdepalveluiden ja muiden nykyisten D-asemien kumppanien kanssa jatkuu.

Lisätietoja:

Tuottaja Maru Hietala 050 466 0212 maru.hietala@hdl.fi

Kansalaistoiminnan johtaja Laura Hakoköngäs 050 370 5451 laura.hakokongas@hdl.fi

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit