Tervetuloa Kirkkopäivien D-areenalle Jyväskylään 17.5.2019

1.3.2019

D-areena on Helsingin Diakonissalaitoksen ohjelmallinen osuus toukokuisilla Kirkkopäivillä Jyväskylässä. Kaupunginkirkossa sijaitsevalla areenalla keskustellaan 17.5.2019 klo 13-14 aiheesta Hyvinvointiyhteiskunta vai hyväntekeväisyysyhteiskunta?  Jyväskylän Kaupunginkirkko sijaitsee Kirkkopuistossa.

 

 

Hyväntekeväisyydessä köyhältä tai syrjään jääneeltä odotetaan ainoastaan kiitollisuutta. Ihmisarvoon kuitenkin kuuluu, että jokaisella meistä on tilaisuus olla toimija, tärkeä itselleen ja yhteisölle. Onko tulevaisuuden hyvinvointi- ja kansalaisyhteiskunta sitä, että päätämme yhdessä mihin varat suunnataan ja heikoimpien asema on turvattu – ja jokaiselta on lupa odottaa panosta yhteiseen hyvään? Keskustelun aiheita alustetaan ja syvennetään draaman keinoin.

Tietokirjailija ja toimitusjohtaja Unna Lehtipuu toimii fasilitaattorina keskustelussa, johon osallistuvat toimitusjohtaja Olli Holmström, Emilia von Troil Sininauhaliitosta ja Senni Moilanen Sakki ry:stä.

 

Keskustelua edeltävät noin kolmen minuutin pituiset mininäytelmät ohjaa ja näyttelee Tuomas Rinta-Panttila, mukana myös näyttelijät Cecile Orblin ja Kris Gummerus.

Kirkkopäivät on kahden vuoden välein järjestettävä valtakunnallinen, kirkon ammattilaisille sekä alueen asukkaille suunnattu värikäs yhteistapahtuma. Jyväskylän Kirkkopäivien pääjärjestäjät ovat Kirkkopalvelut, Jyväskylän seurakunta ja Suomen Lähetysseura.

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit