Tule Amigo-mentoriksi – Info 28.3. 2019

15.3.2019

Kaksi nuorta miestä: Tule Amigo mentoriksi

Etsimme vapaaehtoisia mentoreita 16–29-vuotiaille nuorille pääkaupunkiseudulla

Amigo-mentorointi on Helsingin Diakonissalaitoksen syrjäytymistä ehkäisevää toimintaa 16–29-vuotiaille nuorille. Amigossa on kymmeniä ihan tavallista turvallista ihmistä elämäänsä odottavia nuoria, joille sinun aikasi ja läsnäolosi voi olla todella arvokasta. Tulisitko sinä mentoriksi nuorelle?

 

Mitä ja milloin: Amigo-mentoroinnin info to 28.3.2019 klo 17–19 Helsingin Diakonissalaitoksella (Alppikatu 2), Pihala-rakennus, rappu 22.

Kenelle. Mentori on luotettava aikuinen, joka haluaa tavata ja tukea nuorta vapaa-ajallaan vuoden ajan. Mentori voi tukea ja rohkaista esimerkiksi sosiaalisisissa tilanteissa, arjen taidoissa tai tulevaisuuden suunnitelmissa. Etsimme kivoja ja luotettavia tyyppejä vuosirenkaisiin ja elämäntyyliin katsomatta.

Minkälainen nuori? Amigoon tulevat nuoret ovat yhtä ihanan kirjava joukko kuin mentoritkin. Eri taustat, ikävaiheet 16–29 vuoden välillä, sukupuolet, kansallisuudet ja muut ovat iloisesti edustettuja.

Kuinka usein ja miten? Mentoripari tapaa tutustumisvaiheen jälkeen keskimäärin kerran kuukaudessa. Jotkut useamminkin. Tekeminen riippuu nuoren tarpeista ja lähtötilanteesta sekä tietysti molempien kiinnostuksen kohteista.

Osaanko? Kyllä vain, riittää kun olet oma itsesi. Mentorointi on henkilökohtaista ihmiseltä ihmiselle toimintaa. Tapaat nuorta säännöllisesti ja olet kiinnostunut hänestä, kuuntelet, luot uskoa ja ylläpidät toivoa, nostat puheessa esille sitä hyvää hänessä, mitä hän ei ehkä itse vielä näe.

Tietoa ja tukea. Sinut perehdytetään toimintaan henkilökohtaisesti. Voit myös osallistua säännöllisesti järjestettäviin mentoripiireihin ja -valmennuksiin. Amigon työntekijät ovat tukenasi koko vuoden ajan. www.hdl.fi/amigo

Periaatteet. Olemme diagnoosivapaata vyöhykettä. Meillä yhdenvertaisuus, avarakatseisuus ja erilaisuuden sekä toisen rajojen kunnioittaminen ovat toiminnan arvokasta ydintä. Meillä jokainen saa olla sitä mitä on.

Mitä opit?  Paljon ja kaikenlaista. Toisenlaisesta taustasta, todellisuudesta, ajattelusta, mahdollisuuksista. Kuulemma monelle itsestä oppiminen on ollut iso juttu. Mentorointi on antoisaa monella tavalla.

Ilmoittaudu mukaan! Seuraava mentorivalmennus alkaa 28.3. klo 17-19, ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää amigo@hdl.fi, puh. 050 436 7710.

Lue lisää Amigo-mentoroinnoista!

Ps. Jos toiminta kiinnostaa, mutta tilaisuuden ajankohta on huono – ota yhteyttä ja sovitaan toinen tapa, jolla saat lisätietoa mentorina olosta! Meillä on mahdollisuus tarjota myös henkilökohtaista valmennusta niin, että toimintaan pääsee mukaan joustavasti vaikka jo ennen infotilaisuutta.

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit