Ilkka Kantola aloittanut diakoniajohtajana 1.5. alkaen

3.5.2019

Tuomas Saloniemi

Helsingin Diakonissalaitos on nimittänyt teologian tohtori, kolmen kauden kansanedustaja Ilkka Kantolan diakoniajohtajan tehtävään 1.5. alkaen.

 ”On valtavan hienoa, että meillä aloittaa diakoniajohtajana näin vahvasti yhteiskunnallisesti verkottunut laajan alan osaaja”, kertoo toimialajohtaja Marja Pentikäinen. Diakoniajohtajana Kantola raportoi suoraan toimialajohtaja Marja Pentikäiselle.

Helsingin Diakonissalaitos on uranuurtaja diakoniatyönsaralla, ja Kantolan ymmärrys diakoniasta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja kristillisyydestä ovat optimaalinen yhdistelmä diakonissalaitoksen työlle. ”Diakonialla on selkeä tehtävä ei vain ihmisten toimintakyvyn ylläpitämiseen vaan myös heidän toimijuutensa vahvistamiseen, yhdessä heidän kanssaan. Tähän työhön diakonia kutsuu mukaan hyvinvointia tuottavia organisaatioita ja tavallisia kansalaisia”, jatkaa Pentikäinen.

Diakoniajohtajan tehtävänä on  kehittää konsernin diakonisia sisältöjä sekä edustaa konsernia eri alojen verkostoissa ja julkisuudessa yhteistoiminnassa toimiala- ja palvelualuejohtajien kanssa.

”Uskon, että kokemukseni sekä kirkon johtotehtävistä että lainsäädäntötyöstä eduskunnassa vahvistaa Diakonissalaitoksen kykyä vastata ajankohtaisiin ja tuleviin haasteisiin nopeasti muuttuvassa maailmassa. Odotan innolla uutta tehtävää yhteisössä, jonka arvot vahvasti tunnen omikseni. Tuntuu hyvältä palata kahdentoista vuoden jälkeen progressiiviseen yhteisöön konkreettiseen työhön” sanoo Ilkka Kantola.

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:

​Marja Pentikäinen
toimialajohtaja
marja.pentikainen@hdl.fi
040 868 1558

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit

¨