Sovinto- konsertti helatorstaina Senaatintorilla

13.5.2019

Tuomas Saloniemi

Senaatintorilla järjestetään Sovinnon päivä -konsertti helatorstaina 30.5. kello 15. Konsertissa esiintyy muun muassa Marzi Nyman trio, Jukka Perko ja solisteina laulavat mm. Jukka Leppilampi ja Maria Ylipää. Konsertissa kuullaan myös puhetta sovinnosta.

Sovinnon kansanliike haastaa mukaan rakentamaan yhteistä kaupunkia, jossa rohkeasti puututaan konflikteihin ja halutaan elää sovinnossa eri tilanteissa. Meistä jokainen voi rakentaa lähiympäristöä, jossa lisätään ymmärrystä ja rauhaa eikä edistetä riitaa ja eripuraa.

”Ihmiset hakevat varsinkin epävarmoina aikoina turvaa samankaltaisten yhteisöistä. Emme huomaa, miten sattumanvaraisia jakolinjat saattavat kuitenkin olla. Miten niitä määrittävät enemmän pelot ja ennakkoluulot kuin todellinen vuorovaikutus? Moni työpaikoilla tai omissa yhteisöissämme tuttu konflikti noudattaa samaa kaavaa. Olemme vakavien asioiden kanssa tekemisissä. Meidän on valittava, minkälaista tulevaisuutta omassa maassamme ja lähiyhteisöissämme haluamme etsiä ja vahvistaa”, sanoo erityisasiantuntija Antti Pentikäinen.

Tule mukaan ja liity sovinnollisemman Suomen ja yhteiskunnan rakentamiseen yksilö-, yhteisö- ja kansakunnan tasolla, jossa nyt syntyy vastakkainasetteluja ja yhteisen hyvän löytyminen on vaikeaa.

Mukana artistit:
Marzi Nyman trio
Marzi Nyman, kitara, laulu
Anssi Nykänen, rummut
Harri Rantanen, basso

Solistit:
Jukka Leppilampi, laulu, kitara
Maria Ylipää, laulu
Tove Wingren, laulu
Jukka Perko, saksofoni

Antti Aaltonen, miksaus

Juontajat:
Jukka Leppilampi, Antti Pentikäinen, Marianne Heikkilä

Haastattelut:
Antti Pentikäinen
Wali Hashi
Taneli Heikka

Järjestäjät: Sovinnon kansanliike, Kirkko Helsingissä, Helsingin Diakonissalaitos

Kuva: Jani Laukkanen

Lue lisää Antti Pentikäien ajatuksia sovinnon tekemisestä Antin blogista.

 

Sielun latauspiste: Kuka tahansa voi olla sovinnon tekijä
Viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsalan haastateltavana on globaalina sovinnon ja rauhan rakentajana tunnettu Antti Pentikäinen.

Julkaissut Kirkko Vantaalla Torstaina 16. toukokuuta 2019

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit