Jokaisella nuorella on oikeus ihmisarvoiseen elämään

17.6.2019

Vamos on jo pitkään mitannut vaikuttavuutta, uutta on se, että jatkossa toimintamme tulee perustumaan tutkittuun ja julkaistuun tietoon, kirjoittaa palvelualuejohtaja Terhi Laine. Vamos ja työllisyys -palvelualue haluaa olla rakentamassa vahvaa hyvinvointivaltiota.  

Kuvassa Terhi Laine, joka esittää mikä on kannattava sijoitus nuorten tulevaisuuteen

Antti Rinteen hallitus tulee edistämään nuorisotakuuta. Hallituksen ohjelma lupaa paljon hyvää niille nuorille, jotka elävät työn ja koulutuksen ulkopuolella. Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle tai alle 30-vuotiaalle valmistuneelle taataan joko työ-, työharjoittelu-, työkokeilu-, työpaja-, oppisopimus- tai kuntoutuspaikka kolmen kuukauden aikana työttömyyden alkamisesta. Lisäksi Ohjaamo-palvelut ja nuorten työpajatoiminta saavat ansaitut mainintansa. Myös hallitusohjelman nuorisotyön ja -politiikan ohjelman pääteemana on nuorten syrjäytymisen ehkäisy ja osallisuuden vahvistaminen.

Diakonissalaitoksen Vamos ja työllisyys palvelualue haluaa olla rakentamassa vahvaa hyvinvointivaltiota, jossa jokaiselle nuorelle taataan ihmisarvoinen elämä ja pääsy koulutukseen tai työhön. Diakonissalaitoksen konsernin strategia korostaa vaikuttamista, ratkaisuhakuisuutta ja kasvua. Vamoksella on oma strategia, joka konkretisoi konsernitason tahtotilaa. Diakonissalaitoksen hallitus hyväksyi Vamoksen uuden strategian 27.5.2019.

Vamoksen strategiset tavoitteet ovat seuraavat:

    • Vamoksen valtakunnalliset palvelut tavoittavat kumulatiivisesti 15.000 nuorta vuoden 2020 loppuun mennessä. Nuorista yli puolet siirtyy koulutus- ja työelämäpoluille.
    • Vaikutamme yhteiskuntaan lisäämällä ymmärrystä marginaalissa elävistä nuorista, kehittämällä vaikuttavuusperusteisia, integroituneita ja nuorilähtöisiä ratkaisuja sekä uudistamalla työelämää yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.
    • Toiminta ja kehittäminen pohjautuu Vamoksen toimintojen vaikuttavuuden mittaamiseen sekä tutkittuun ja julkaistuun tietoon.
    • Rahoituksesta noin puolet tulee liiketoiminnasta vuoteen 2023 mennessä
    • Tartumme asioihin ennakoiden ja rohkeasti, työn iloa

Tulevaisuudessa yhteistyö eri toimijoiden kanssa on meille entistä tärkeämpää, koska sosiaaliset innovaatiot syntyvät siellä, missä uskalletaan ylittää rajoja ja kuunnella muita. Vamos on jo pitkään mitannut vaikuttavuutta, uutta on se, että jatkossa toimintamme tulee perustumaan tutkittuun ja julkaistuun tietoon. Vaikuttavuusperustaisuus tulee olla lähtökohta kaikille nuorten palveluille. Vamoksen työn tulokset ovat osaavien työntekijöiden ansiota. Suuntaudumme tuleviin vuosiin työhyvinvointia ja työn iloa vaalimalla.

 

Terhi Laine
palvelualuejohtaja, VTT
Vamos ja työllisyys
Helsingin Diakonissalaitos

 

 

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit