Kummiperhetoiminnan info Espoon Leppävaarassa to 5.9. klo 17-18.30

8.8.2019

Kummiperhetoiminta_markkinointi

Kummiperheeksi maahanmuuttajataustaiselle nuorelle Espoossa?

Etsimme ihan tavallisia perheitä, pariskuntia tai yksittäisiä ihmisiä kummeiksi turvapaikanhakijataustaisille nuorille, jotka ovat tulleet Suomeen alaikäisinä yksin ilman huoltajaa. Nuoret kaipaavat suomalaisia kontakteja, luotettavia ja turvallisia aikuisia ja perheitä, joiden kanssa viettää aikaa silloin tällöin. Tyypillisesti kummiperhettä toivovat nuoremme ovat 15-20-vuotiaita poikia ja olleet Suomessa jo 2-4 vuotta. Espoossa etsimme kummeja ja kummiperheitä erityisesti täysi-ikäisille nuorille.

Mitä: Nuoren kanssa vietetään aikaa omien aikataulujen mukaan vaikkapa 1-4 kertaa kuussa. Tarkoituksena on ottaa nuori omaan arkeen mukaan – tehdä siis sitä, mikä luonnolliselta yhdessä tuntuu. Nuorten mielestä parasta kummiperheiden kanssa on yhdessäolo, juttelu ja sitä kautta suomen oppiminen. Kummiperhe on tärkeä kotoutumisen tuki ja moni nuori kertookin oppineensa parhaiten suomalaisessa yhteiskunnassa elämistä kummiperheen kautta.

Kuka: Kaikenlaiset perheet ovat tervetulleita mukaan toimintaan ja myös yksittäinen ihminen voi toimia kummina, sillä erilaisilla nuorilla on erilaiset toiveet ja tarpeet kummien suhteen.

Kiinnostuitko: Tule kuulemaan lisää Kummiperhetoiminnan infoon to 5.9. klo 17-18.30 Sellon kirjastoon Leppävaaraan. Ilmoittautumiset ja lisätiedot viimeistään ma 2.9. mennessä sähköpostilla kummiperhetoiminta@hdl.fi tai lomakkeen kautta täältä. Mahdollisuus myös henkilökohtaiseen valmennukseen, mikäli infoon ei pääse.

Tästä on kyse: Vapaaehtoinen kummiperhe tarjoaa  yksin alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen tulleelle nuorelle ainutlaatuisen kurkistusikkunan tavallisen arkeen Suomessa. Nuori ja kummiperhe tapaavat omien aikataulujensa mukaan noin 1 – 4 kertaa kuussa esimerkiksi ulkoillen, ruokaa laittaen, pelejä pelaten, televisiota katsellen – tai ylipäänsä tehden sitä, mikä omassa arjessa luontevimmalta tuntuu. Nuoret ovat kertoneet, että parasta kummiperheen kanssa on ollut yhdessäolo, suomen kielen oppiminen ja suomalaiseen kotiin ja tapoihin tutustuminen. Erityisiä taitoja tai osaamista ei tarvita, halu tutustua nuoreen ja kohdata tämä riittää.

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit