Auta Namibian kuivuudesta kärsiviä – Diakonissalaitos vie avun perille

13.9.2019

 

Kaivot ja eläinten juomapaikat ovat kuivuneet Namibiassa. Karjaa kuolee. Ihmiset tarvitsevat ruoka-apua. Ilmastonmuutoksen äkilliset ääri-ilmiöt kuten hurrikaanit lisääntyvät – toisaalla Saharan eteläpuoliset maat kärsivät ankarasta kuivuudesta ja aavikoitumisesta.

Auta Namibian kuivuudesta kärsiviä!

Namibian evankelisluterilainen kirkko, ELCIN, on vedonnut suomalaisten tukeen auttaa hädässä olevia ihmisiä. Diakonissalaitos antaa kriisiapuna 5000 euroa ja kerää myös yksityisten ihmisten varoja. Diakonissalaitos toimittaa avun ELCINille eli paikalliselle luterilaiselle kirkolle jaettavaksi apua tarvitseville.

Ei yhtään tähkää

Yksi apua pyytäneistä on Gisela Shigwedha. Hän on neljän lapsen yksinhuoltaja. Hänen viljelymaansa on pieni ja tuottaa sateisinakin vuosina heikosti. Talo on vaatimaton. Hän kuitenkin yrittää parhaansa ja tekee pähkinöistä öljyä, jotta voi maksaa mini-marketista luotolla saamansa 20 kilon maissijauhosäkin. Yksi tyttäristä on Windhoekissa töissä, mutta hän ei ansaitse tarpeeksi lähettääkseen rahaa kotiin.

Tänä vuonna maasta ei ole noussut tähkän tähkää kuivuuden takia. Valtion avustusta Gisela ei saa, koska hänellä ei ole syntymätodistusta. Hän on saanut aiemmin hanavettä naapurista, mutta nyt hanakin on suljettu.

Gisela listasi tarpeensa: jauhoja puuroon, ruokaöljyä, rahaa vesijohtoveteen, uusia kylvösiemeniä ensi vuotta varten, pesujauhoa ja saippuaa.

Gisela toivoisi vielä joskus puutarhaa talonsa eteen – nyt mikään ei kasva vedenpuutteen vuoksi. Auta Giselaa ja muita hänen kaltaisiaan Namibiassa.

Lahjoita  keräystilille: FI85 2065 1800 1084 62 / Namibian kuivuus . Avun vie perille Diakonissalaitos, joka tukee diakoniaa Namibian evankelisluterilaisessa kirkossa. Rahankeräyslupa RA/2019/120.

Auta Namibian kuivuudesta kärsiviä!

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit