Tule kummiksi maahanmuuttajanuorelle! Info Helsingissä 13.11.

Kummi maahanmuuttajanuorelle

Noin 20 maahanmuuttajanuorta pääkaupunkiseudulla odottaa omaa kummiperhettä – ehkä juuri sinua?

 

Etsimme ihan tavallisia perheitä, pariskuntia tai yksittäisiä ihmisiä kummeiksi turvapaikanhakijataustaisille nuorille Helsingissä sekä Espoossa ja Vantaalla. Nuoret ovat tulleet Suomeen alaikäisinä ilman huoltajaa ja kaipaavat suomalaisia kontakteja, luotettavia ja turvallisia aikuisia ja perheitä, joiden kanssa viettää aikaa silloin tällöin. Tyypillisesti kummiperhettä toivovat nuoremme ovat 15-20-vuotiaita ja olleet Suomessa jo pari vuotta.

Mitä: Nuoren kanssa vietetään aikaa omien aikataulujen mukaan vaikkapa 1-4 kertaa kuussa. Tarkoituksena on ottaa nuori omaan arkeen mukaan – tehdä siis sitä, mikä luonnolliselta yhdessä tuntuu. Nuorten mielestä parasta kummiperheiden kanssa on yhdessäolo, juttelu ja sitä kautta suomen oppiminen. Kummiperhe on tärkeä kotoutumisen tuki ja moni nuori kertookin oppineensa parhaiten suomalaisessa yhteiskunnassa elämistä kummiperheen kautta.

Kuka: Kaikenlaiset perheet ovat tervetulleita mukaan toimintaan ja myös yksittäinen ihminen voi toimia kummina, sillä erilaisilla nuorilla on erilaiset toiveet ja tarpeet kummien suhteen.

Kiinnostuitko: Tule kuulemaan lisää seuraavaan Kummiperhetoiminnan infoon ke 13.11. klo 17-19.30 Helsingin Diakonissalaitokselle (Alppikatu 2), Helsinki. Ilmoittautumiset ja lisätiedot ma 11.11. mennessä sähköpostilla kummiperhetoiminta@hdl.fi tai lomakkeen kautta täältä.

Huom. Mahdollisuus myös henkilökohtaiseen valmennukseen, mikäli infon ajankohta ei sovi – ole yhteydessä ja kerromme lisää!

Tästä on kyse: Vapaaehtoinen kummiperhe tarjoaa  yksin alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen tulleelle nuorelle ainutlaatuisen kurkistusikkunan tavallisen perheen arkeen Suomessa. Nuori ja perhe tapaavat omien aikataulujensa mukaan noin 1 – 4 kertaa kuussa esimerkiksi ulkoillen, ruokaa laittaen, pelejä pelaten, televisiota katsellen – tai ylipäänsä tehden sitä, mikä omassa arjessa luontevimmalta tuntuu. Nuoret ovat kertoneet, että parasta kummiperheen kanssa on ollut yhdessäolo, suomen kielen oppiminen ja suomalaiseen kotiin ja tapoihin tutustuminen.

Lue lisää Kummiperhetoiminnasta

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit