Se mikä on mahdollista heille, on mahdollista myös sinulle!

10.10.2019

Kutsu PopSit-tapahtumaan: Se mikä on mahdollista heille, on myös sinulle

Jokainen nuori tarvitsee positiivisia esikuvia ja tarinoita onnistumisista. Ne auttavat nuorta uskomaan omiin kykyihinsä ja siihen, että haaveet voivat toteutua. Unelmista ja tulevaisuudesta on kyse myös Myyrmäessä tiistaina 15.10. järjestettävässä nuorille suunnatussa PopSit-tapahtumassa. 

PopSit tuo yhteen nuoria viettämään syyslomailtaa tarinateatterin, keskustelun ja musiikin äärelle. Tapahtuma on suunnattu erityisesti alueen maahanmuuttajanuorille.

”Maahanmuuttajataustaiset nuoret elävät usein kahden kulttuurin välissä ja oman identiteetin rakentaminen voi olla vaikeaa. Suomalaisessa yhteiskunnassa on paljon stereotypioita ja myös negatiivisia asenteita.  Nuorten voi olla haastavaa löytää positiivisia esikuvia, joihin samaistua. Popsit-tapahtumaan halusimme kutsua esiintyjiksi juuri sellaisia henkilöitä, jotka voivat omalla esimerkillään rohkaista nuorta tavoittelemaan unelmiaan”, Vamoksen johtaja Terhi Laine kertoo.

Tapahtumassa oman rohkaisevan tarinansa kertovat muun muassa Mustafe Hirsi, Tahmina Mehr, Ulkar Aghayeva, Mahammed Aghaev, Suldan Said Ahmed, Tanja Lankia, Vanessa Daniel ja Hassan Maikal.

”Maahanmuuttajataustaiset nuoret eivät aina usko, että he pystyvät tekemään erilaisia asioita, kuten vaikka räppäämään suomeksi. Siksi esikuvia tarvitaan. Itselläni ei nuorena ollut Kontulassa paljon esikuvia. Sain kyllä tukea lähialueen nuoriso-ohjaajilta, ja omalta esikuvaltani äidiltä opin, että vaikeina hetkinä kannattaa olla kärsivällinen ja vaikeuksista pääsee yli. Nyt aikuisena esikuviani ovat henkilöt, jotka ovat osoittaneet, että kun rohkeasti tekee omaa juttuaan, pääsee pitkälle. Minulle on myös tärkeää, että voin itse olla esikuvana muille nuorille”, sanoo tapahtumassa mukana oleva rap-artisti ja tubettaja Hassan Maikal.

PopSit-tapahtuman takana on monipuolinen joukko eri toimijoita. Tapahtuman järjestävät yhdessä Diakonissalaitoksen Vamos, Vantaan kaupunki, Helsingin kaupunki, THL, Global Dignity Girls & Boys ja Sitra. Idea PopSit-tapahtumasta sai alkunsa Sitra Labissa, jossa eri alojen toimijat kokoontuvat ratkaisemaan yhteiskunnan vaikeita haasteita.

Tapahtumassa esiintyvät myös Q-teatteri ja rap duo Cavallini & Shrty.

Ilmoittaudu mukaan!

PopSit
Aika: Tiistai 15.10. klo 16.30–20
Paikka: Nuorisotila Arkki, 3. krs., Liesitori 1, Vantaa
Tapahtuma on ilmainen ja K 15

 

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit

¨