Diakonissalaitos on mukana Vastuullisen lahjoittamisen marraskuussa

28.10.2019

Nainen ja nuori mies päät vastakkain.

Vastuullisen lahjoittamisen marraskuu -kampanja muistuttaa, että osan omaisuudestaan voi testamentata yleishyödylliselle yhteisölle. Testamenttilahjoituksilla Diakonissalaitos on tehnyt hyvää yli 150 vuotta.

Marraskuussa 2019 joukko asianajotoimistoja ja asianajajia järjestävät yhdessä VaLan eli Vastuullinen lahjoittaminen -yhdistyksen kanssa  kampanjan Vastuullisen lahjoittamisen marraskuu. Haasteen vastaan ottaneet asianajajat ja asianajotoimistot laativat marraskuun aikana veloituksetta testamentteja, joissa ainakin yhtenä edunsaajana on jokin kampanjassa mukana olevista VaLan 45 järjestöstä. Diakonissalaitos on yksi näistä järjestöistä. 

 

-Testamentilla voi tukea työtä, mitä pitää tärkeänä ja joka jää elämään vielä kun oma elämä päättyy. Testamenttiin voi kirjata esimerkiksi jonkin osan omaisuudestaan itselleen läheiseen työhön tai järjestölle. Diakonissalaitos on auttanut kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia, nuoria, kehitysvammaisia, syrjäytymisvaarassa olevia ja ikääntyneitä koko olemassaolonsa eli 150 vuoden ajan. Jokainen lahjoitus – pieni tai suuri – on meille arvokas ja mahdollistaa jatkossakin työmme, sanoo Iiris Kivimäki, kampanjan yhteyshenkilö Diakonissalaitoksella.

Asianajajat antavat neuvoja ja tekevät marraskuun 20129 aikana testamentteja vastuullisten järjestöjen hyväksi ilman kustannuksia. Edellytyksenä kuitenkin on, että kyseessä on perusmuotoinen, normaalilaajuinen testamentti.  Testamenttilahjoitus on vapaa perintöverosta, kun lahjoitus kohdistuu yleishyödylliseen yhteisöön.

 

Lue lisää Vastuullisen lahjoittamisen marraskuu kampanjasta Mukana olevat asianajajat ja asianajotoimistot

 

Diakonissalaitoksen yhteyshenkilö

Iiris Kivimäki
varainhankinnan asiantuntija
050 582 6396
iiris.kivimaki@hdl.fi

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit