Rauhanpaikka-dialogit jatkuvat – nyt teemoina mm. turvallisuus ja häpeä

20.11.2019

Ihmisiä saapuu jurttaan keskustelemassan helmikuun 2019 Rauhanpaikka-dialogeihin.

Rauhanpaikka-dialogeja käydään myös jurtissa, jotka rakennetaan Kontula-aukiolle.

Kaikille avoimet Rauhanpaikka-dialogit saavat taas jatkoa. Seuraavissa dialogeissa 12. joulukuuta teemoina ovat turvallisuus, osallisuus, päihteet ja häpeä. Keskustelujen paikka on jälleen Kontula. 

 

Rauhanpaikka-dialogit ovat kaikille avoimia keskusteluja, joiden tavoitteena on edistää, rauhallista, kunnioittavaa ja rakentavaa keskustelua yhteiskunnassa, sekä lisätä erilaisten osapuolten ymmärrystä keskusteluissa esillä olevista aiheista. Olemme järjestäneet dialogeja vuodesta 2017 lähtien.

Joulukuussa Kontula-aukiolle pystytetään dialogeja varten taas kaksi jurttaa, ja niiden lisäksi keskusteluja käydään nuorten toimintakeskus Luupissa ja Miami Mopo -baarissa.

Mukaan keskustelemaan on kutsuttu moninainen joukko alueen asukkaita, asiantuntijoita ja muita yhteiskunnallisesti aktiivisia kaupunkilaisia, päättäjiä sekä median edustajia. Dialogien teemat on valittu kysymällä Kontulan asukkailta, mistä alueella olisi tärkeä keskustella juuri nyt.

Ohjelma

Klo 13 jurtta (Kontula-aukio): Häpeä – Mikä meitä hävettää ja miltä se tuntuu? Estääkö häpeä meitä osallistumasta, aiheuttaako osattomuus häpeää? 

Mukaan mahtuu 13 osallistujaa ilmoittauttumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu osoitteeseen saija.karjala(at)hdl.fi.

Klo 15 jurtta (Kontula-aukio): Turvallisuus – Kenelle kaupunki kuuluu? Mikä tai kuka aiheuttaa sinussa turvattomuuden tunnetta? Koetko, että joku pelkää sinua? Miksi? Mitä pitäisi tapahtua, että yhteiselomme kaupungissa sujuisi paremmin?

Mukaan mahtuu 13 osallistujaa ilmoittauttumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu osoitteeseen saija.karjala(at)hdl.fi.

Klo 17 Nuorten toimintakeskus Luuppi: BIBU – Talk: turvallisuus, päihdestigma ja yhteinen kaupunkitila -keskustelutilaisuus.

Yleisölle avoin.

Klo 19 Miami Mopo bar: Puhekupla-ryhmän draamadialogi maahanmuutosta.

Yleisölle avoin.

Klo 21.30 Miami Mopo bar: Jimi Tenor soolo

Klo 16.30: Kontula Art School: Rauha -näyttelyn avajaiset.

Kontula-aukiolla on päivän mittaan myös jouluista yllätysohjelmaa ja ruokailu.

Avoimiin Rauhanpaikka-dialogeihin ovat tervetulleita kaikki halukkaat. Keskustelijat ovat mukana pelkillä etunimillä, mutta keskustelun päätteeksi voi kertoa esimerkiksi ammatistaan tai taustastaan.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä BIBU: kansalaisuuden kuilut ja kuplat -hankkeen kanssa.

Tervetuloa mukaan!

Helmikuussa Rauhanpaikka-dialogissa käytiin yhdessä syrjintää ja syrjäytymistä vastaan. Lue juttu palkin linkistä.

Lue lisää helmikuun dialogeista

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit

¨