Alppikadulla hätämajoitus liikkuvalle väestölle ja paperittomille

17.1.2020

Hätämajoitus on Alppikadulla.

Diakonissalaitos ylläpitää kahta hätämajoitusta Alppikadun korttelissa Helsingissä. Euroopan liikkuvan väestölle  ja paperittomille. 

Euroopan liikkuvalle romaniväestölle tarkoitettu majoitus on avoinna vuoden kylmimpään aikaan, yleensä lokakuusta huhtikuuhun.  Majoituksen paikkamäärä on 200 ja se on tarkoitettu ensisijaisesti Euroopan liikkuvalle romaniväestölle, joka on pääosin Bulgariasta ja Romaniasta.

Paperittomien hätämajoituksen kohderyhmä on Euroopan ulkopuolelta tulleiden kolmansien maiden kansalaiset, joilla ei ole oleskelulupaa Suomessa. Sen paikkamäärä on 30 henkilöä, joista 10 on varattu Hietaniemen palvelukeskuksen kautta ohjatuille henkilöille. Tarvittaessa jos hätämajoituksessa on vapaita paikkoja niille, voidaan ottaa muitakin kuin varsinaisen kohderyhmän asiakkaita.

Hätämajoitukset ovat avoinna päivittäin klo 18-08.

Yhteystiedot:
Alppikatu 2, G-rakennus, 00530 Helsinki

050 505 3668 (liikkuvan väestö hätämajoitus), 050 502 1455 (Paperittomien hätämajoitus)

 

Lisätietoja 
Mika Paasolainen
palvelualuejohtaja
050 502 7659

 

Lue lisää Diakonissalaitoksen työstä liikkuvan väestön parissa Tässä infoa Suojattomat-hankkeesta

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit