Hätämajoitus liikkuvalle väestölle ja paperittomille Inarintiellä

17.1.2020

Hätämajoitus on Alppikadulla.

Diakonissalaitos ylläpitää kahta hätämajoitusta Inarintiellä Helsingissä. majoitus on tarkoitettu Euroopan liikkuvan väestölle  ja paperittomille.

 

Euroopan liikkuvalle romaniväestölle tarkoitettu majoitus on avoinna vuoden kylmimpään aikaan, yleensä lokakuusta huhtikuuhun.  Majoituksen paikkamäärä on 100 ja se on tarkoitettu ensisijaisesti Euroopan liikkuvalle romaniväestölle, joka on pääosin Bulgariasta ja Romaniasta.

Majoitus on ollut poikkeuksellisesti auki läpi kevään ja kesän niille, jotka eivät päässeet palaamaan kotimaihinsa kun maat asettivat rajojaan koskevia rajoitteita. Paikkamäärä on puolet normaalista. Paikkaluku nousee normaaliksi jälleen lokakuun alussa.

Paperittomien hätämajoituksen kohderyhmä on Euroopan ulkopuolelta tulleiden kolmansien maiden kansalaiset, joilla ei ole oleskelulupaa Suomessa. Tarvittaessa jos hätämajoituksessa on vapaita paikkoja, voidaan ottaa muitakin kuin varsinaisen kohderyhmän asiakkaita.

Hätämajoitukset ovat avoinna päivittäin klo 18-08.

Yhteystiedot:
Inarintie 8, 00550 Helsinki

050 505 3668 (liikkuvan väestö hätämajoitus), 050 502 1455 (Paperittomien hätämajoitus)

 

Lisätietoja 
Mika Paasolainen
palvelualuejohtaja
050 502 7659

 

Lue lisää Diakonissalaitoksen työstä liikkuvan väestön parissa Tässä infoa Suojattomat-hankkeesta

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit