Tervetuloa kummiperhetoiminnan Nuorten kahvilaan 4.3.

5.2.2020

Ulla-Maija Kärki

Mitä tekisin tänä iltana? Nuorten kahvila toivottaa tervetulleeksi juuri sinut!
Seuraava kummiperhetoiminnan Nuorten kahvila
keskiviikkona 4.3. kello 17–19:30 Kalliossa.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: ulla-maija.karki@hdl.fi, p. 050 575 3339

 

Eräänä iltana Nuorten kahvilassa

Sohvaryhmässä pelataan korttia, yhdessä pöydässä jutellaan, toisessa syödään, eräs nuorista valitsee musiikkia illan taustaksi. Joku käy ottamassa lisää teetä, yksi joutuu jo lähtemään, mutta samalla ovesta astuu tuttu nuori kavereineen.

Nuorten kahvila on rento yhdessäolon paikka, jossa voi jutella, pelailla ja syödä pientä iltapalaa. Kummiperhetoiminnan työntekijät ja vapaaehtoiset järjestävät Nuorten kahviloita noin kerran kuussa Kalliossa Helsingissä.

Kummiperhetoiminta yhdistää tavallisia suomalaisia ja yksin alaikäisinä turvapaikanhakijoina Suomeen tulleita nuoria. Nuoret arvostavat mahdollisuutta kokea tavallista arkea ja yhdessäoloa kummiperheen kanssa. Kaikenlaiset perheet ovat tervetulleita mukaan toimintaan ja myös yksittäinen ihminen voi toimia kummina.

Kahvila on matalan kynnyksen paikka, jossa muualta Suomeen muuttaneet nuoret pääsevät tutustumaan suomalaisiin, puhumaan suomea sekä viettämään iltaa koulupäivän jälkeen.

Kun moni nuori joutuu odottamaan omaa kummiperhettä pitkänkin aikaa, halusivat kummiperhetoiminnan työntekijät luoda paikan, johon myös he ovat tervetulleita. Monella nuorella ei ole koulun lisäksi paikkaa, jossa pääsee käymään keskusteluita suomeksi.

Kahvilaan ovat tervetulleita myös kummiperheet nuorineen sekä kaikki toiminnastamme kiinnostuneet. Kahvilaan on helppo kutsua myös naapurit, työkaverit tai muut tuttavat, jotka haluavat tutustua muualta Suomeen muuttaneisiin nuoriin. Se voi toimia näin ensiaskeleena kummiksi tai kummiperheeksi ryhtymistä miettivälle.

Nuorten kahvila on tärkeitä kohtaamisia, se on mahdollisuus tavata tuttuja ja uusia, tehdä vapaaehtoistyötä, olla vaan.

Lue lisää Kummiperhetoiminnasta

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit

¨