Vamos tuottaa Kelan NUOTTI-valmennusta valtakunnallisesti 1.4.2020 alkaen

Kaksi nuorta naista keskustelevat keskenään.

Diakonissalaitoksen Vamos on valittu Kelan valtakunnallisen NUOTTI-valmennuksen tuottajaksi sen viidessä vakuutuspiirissä eli käytännössä lähes koko maahan. Koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille suunnattua palvelua on tähän mennessä tuotettu Vamoksen toimesta ainoastaan pääkaupunkiseudulla. Palvelun valtakunnallistuminen toteutuu huhtikuun alussa.

 

”Vamos-työote soveltuu hyvin Kelan Nuotti-valmennukseen. Palvelun laajentuminen uusille alueille tukee erinomaisesti Vamoksen kasvutavoitteita”, toteaa johtaja Terhi Laine Vamos ja työllisyys -toimialueelta.

Tähän mennessä noin 2000 nuorta valtakunnallisesti on saanut apua Kelan NUOTTI-palvelusta, johon voi hakea suullisesti Kelan kautta ja ilman lääkärinlausuntoa. Valmennus on suunnattu 16-29-vuotiaille nuorille, joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa.

”Heidän toimintakykynsä on heikentynyt ja riski jäädä opiskelu- tai työelämän ulkopuolelle myös tulevaisuudessa on tunnistettu. Tavoitteena on, että valmennukseen osallistuva nuori kiinnostuu elämäntilanteestaan ja tulevaisuuden suunnittelusta. Valmennus voi parhaimmillaan johtaa suoraan opiskeluun tai työhön”, sanoo Vamoksen asiakkuuspäällikkö Katri Angeria.

Valmennus tarjoaa nuorelle apua arjen järjestämiseen ja opiskelun tai työn suunnitteluun. Nuori saa oman henkilökohtaisen valmentajan, joka tapaa häntä säännöllisesti tämän omassa arkiympäristössä. Yhdessä mietitään ratkaisuja elämäntilanteen pulmiin, ja valmentaja auttaa nuorta löytämään omat voimavaransa ja vahvuutensa.

Valmennuksen aloittaminen on helppoa, sillä siihen hakeudutaan soittamalla Kelan valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205. Kelan asiantuntija haastattelee hakijan, jonka jälkeen hän saa päätöksen kuntoutuksesta. NUOTTI-valmennus on nuorelle maksuton.

Kelan esite NUOTTI-valmennuksesta löytyy täältä

Tässä lisää Kelan Nuotti-valmennuksesta

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit

¨