Tule mukaan kummiksi! Kummiperhetoiminnan infotilaisuus ti 19.5. Helsingissä

21.4.2020

Noin 20 yksin alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen tullutta nuorta odottaa omaa kummia pk-seudulla – ehkä juuri sinua? Kummiperhetoiminnan seuraava infotilaisuus tiistaina 19.5. klo 17 Helsingissä, ilmoittaudu mukaan!

Mikä on kummiperhe? Etsimme ihan tavallisia perheitä, pariskuntia tai yksittäisiä ihmisiä kummeiksi turvapaikanhakijataustaisille nuorille Helsingissä sekä Espoossa ja Vantaalla. Nuoret ovat tulleet Suomeen alaikäisinä turvapaikanhakijoina ilman huoltajaa ja kaipaavat suomalaisia kontakteja, luotettavia ja turvallisia aikuisia ja perheitä, joiden kanssa viettää aikaa silloin tällöin. Tyypillisesti kummia toivovat nuoremme ovat 16–20-vuotiaita ja olleet Suomessa jo vähintään pari vuotta.

Mitä: Nuoren kanssa vietetään aikaa omien aikataulujen mukaan vaikkapa 1–4 kertaa kuussa. Tarkoituksena on ottaa nuori omaan arkeen mukaan – tehdä siis sitä, mikä luonnolliselta yhdessä tuntuu. Yhdessä voi esimerkiksi laittaa ruokaa, tehdä läksyjä, käydä kävelyillä tai harrastaa. Nuorten mielestä parasta kuitenkin on yhdessäolo, suomalaiseen arkeen tutustuminen sekä samalla kielitaidon kehittäminen. Kummiperhe on tärkeä kotoutumisen tuki ja moni nuori kertookin oppineensa parhaiten suomalaisessa yhteiskunnassa elämistä kummiperheen kautta.

Kuka: Kaikenlaiset perheet ovat tervetulleita mukaan toimintaan ja myös yksittäinen ihminen voi toimia kummina, sillä erilaisilla nuorilla on erilaiset toiveet ja tarpeet kummien suhteen.

Tule kuulemaan sitoumuksetta lisää Kummiperhetoiminnasta ti 19.5. klo 17–19.30 Diakonissalaitokselle (Alppikatu 2, Helsinki). Ilmoittautumiset ja lisätiedot ma 18.5. mennessä sähköpostilla kummiperhetoiminta@hdl.fi tai lomakkeen kautta täältä. Kahvitarjoilu!
Huom! Mahdollisuus myös henkilökohtaiseen valmennukseen, mikäli infon ajankohta ei sovi tai haluat toimintaan mukaan jo aiemmin – ole yhteydessä ja kerromme lisää!

Tästä on kyse: Vapaaehtoinen kummi tai kummiperhe tarjoaa ilman huoltajaa alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen tulleelle nuorelle ainutlaatuisen kurkistusikkunan tavalliseen arkeen Suomessa. Osapuolet tapaavat omien aikataulujensa mukaan noin 1–4 kertaa kuussa esimerkiksi ulkoillen, ruokaa laittaen, pelejä pelaten, televisiota katsellen – tai ylipäänsä tehden sitä, mikä omassa arjessa luontevimmalta tuntuu. Nuoret ovat kertoneet, että parasta kummiperheen kanssa on ollut yhdessäolo, suomen kielen oppiminen ja suomalaiseen kotiin ja tapoihin tutustuminen.

Lue lisää Kummiperhetoiminnasta

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit

¨