Diakonissalaitoksen toiminnassa muutoksia koronavirustilanteen vuoksi

Sivu päivitetty 20.3.2020

Toimintamme piirissä on mukana paljon riskiryhmiin kuuluvia ja haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä. Koska koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa, vaikuttaa tämä Diakonissalaitoksen järjestämään palvelutoimintaan seuraavasti:

 

Asunnottomien jalkapallon MM-kisat
Homeless World Cup Foundation on ilmoittanut, että Tampereen Asunnottomien jalkapallon MM-kisat perutaan. Laajalle levinneen COVID-19-virukseen liittyvät riskit sekä epävarmuus matkustusrajoitusten ja kisajärjestelyjen suhteen ovat johtaneet päätökseen perua kisat. Tämä on todella valitettavaa, mutta näissä olosuhteissa välttämätöntä. Lue lisää

D-asemat Kallio, Kannelmäki ja Kontula
D-asemat on suljettu kävijöiltä, mutta heihin ollaan yhteydessä muuta kautta.  Lisätietoja saa muun muassa Facebookista tai soittamalla D-asemille. D-asemat

Kansalaistoiminta
Isommat tilaisuudet on peruttu, pienempimuotoisia tapaamisia järjestetään tilannekohtaisesti ja suunnitellusti. Kansalaistoiminta

Kansainvälinen toiminta
Ei muutoksia. Kansainvälisyys

Kummiperhetoiminta
Kummeille/kummiperheille suunnitellut kahvilaillat ja kummiperhepiirit siirretään myöhempään ajankohtaan ja niiden uusista ajankohdista kerrotaan myöhemmin. Seuraava kummiperheinfo pidetään mahdollisuuksien mukaan 19.5. Kummiperhetoiminta

Lapsi- ja perhepalvelut
Pyydämme välttämään vierailuja yksiköissämme, jos olet kipeä tai epäilet saaneesi korona-tartunnan. Noudatamme viranomaisten ohjeita yksiköissä vierailujen rajoittamisen suhteen. Tarkista vierailumahdollisuus yksiköstä etukäteen. Voit pitää yhteyttä läheiseesi myös puhelimen ja videopuhelun välityksellä. Autamme tässä tarvittaessa. Emme ota vastaan ryhmien vierailuja yksiköihimme.         Kuntakohtaisesti on erilaisia ohjeita mm. lasten kotilomiin liittyen. Noudatamme jokaisen lapsen ja nuoren kohdalla kuntakohtaisia ohjeita. Lapsi- ja perhepalvelut

Maahanmuuttajien parissa tehtävä työ
Paikat auki ja yksilövastaanotot toteutuvat, mutta ryhmätoiminnoista on luovuttu.

Tulkkitoiminnoissa on muutos: tulkit tekevät lähinnä vain puhelintulkkausta. Melkein kaikki koulutukset peruuntuvat järjestäjien toimesta tai niitä toteutetaan Skype-koulutuksina.

Hätämajoitukset toimivat normaalisti.

Naiserityisyys asunnottomuustyössä NEA
Asiakkaiden tapaamisista tehdään päätöksiä yksilöllisesti tilanteen mukaan. NEA

Seniori-Vamos
Seniori-Vamoksessa työntekijöiden, opiskelijoiden ja vapaaehtoisten käynnit vanhusten kodeissa keskeytetään toistaiseksi. Projektityöntekijät tapaavat toiminnassa mukana olevia asiakkaita tarvittaessa kodin ulkopuolella ja esim. yhteiset sovitut lääkärikäynnit toteutetaan. Tiivistä yhteydenpitoa tehdään puhelimella ja etsimme tilanteisiin yksilöllisiä ratkaisuja. Seniori-Vamos

Tukialus
Jalkautuva ja etsivä päihdetyö jatkuu normaalisti. Tukialus

Vamos
Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi Vamoksen ryhmätoiminnat on peruttu tai toteutetaan etäyhteyksillä 13.4.2020 asti. Ryhmävalmentaja tiedottaa nuoria tilanteesta. Kelan Nuotti-valmennus toteutuu vain etänä. Seuraamme yleisiä ohjeita ja tiedotamme toiminnan jatkumisesta. Tuki kaikille nuorille taataan kuitenkin keskeytyksettä. Nuorilla on mahdollisuus saada tukea yksilövalmennuksena. Valmennus toteutetaan ensisijaisesti etävalmennuksena. Myös uudet nuoret ovat tervetulleita valmennukseen. Vamos

Tilaisuudet
Kaikki yleisötilaisuudet, seminaarit ja tutustumisvierailut tiloissamme on peruutettu maalis- ja huhtikuussa. Etsimme uusia toteutusajankohtia suunnitellussa olleille tilaisuuksille ja informoimme niistä myöhemmin.

Hoiva ja Rinnekoti

Diakonissalaitoksen konserniin kuuluvien Rinnekodin ja Diakonissalaitoksen Hoivan toiminnan muutoksista tiedotetaan liiketoiminta-alueiden omilla verkkosivuilla.

Lue lisää Diakonissalaitoksen Hoivan verkkosivulta

Lue lisää Rinnekodin verkkosivulta

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit

¨