Koronaviruksen vaikutuksia toimintaamme

Sivu päivitetty 31.5.2020

Tälle sivulle olemme koonneet tietoa miten koronavirustilanne vaikuttaa toimintaamme. Muutosten tavoitteena on osaltamme kantaa vastuuta ja hidastaa koronaviruksen leviämistä. Päivitämme tietoa tänne jatkuvasti. Kiitämme jo tässä vaiheessa yhteistyöstä ja ymmärryksestä. Huoli asiakkaidemme, läheistemme ja työntekijöidemme terveydestä on yhteinen. Toimintamme piirissä on mukana paljon riskiryhmiin kuuluvia ja haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä. Tuemme heitä myös poikkeustilanteessa.

 

Toimintamme perustuu aina viranomaisten antamiin ohjeistuksiin, joiden tarkoituksena on suojella sekä asiakkaitten että henkilökunnan terveyttä. Diakonissalaitoksella toimii valmiustyöryhmä, jonka tehtävänä on aktiivinen viranomaisseuranta, ohjeiden laatiminen ja kysymyksiin vastaaminen. Olemme pitäneet päivittäin etäpalaverit Diakonissalaitoksen etähenkilöiden kanssa sekä tiedostustilaisuuksia koko henkilökunnalle. Tämä siksi, että muuttuvassa tilanteessa asioista yhdessä keskusteleminen ja annettujen ohjeiden läpikäyminen on ensiarvoisen tärkeää.

Olemme varautuneet muuttuvaan tilanteeseen ja pyrimme kertomaan koronaepidemian vaikutuksista toimintaamme mahdollisimman hyvin.

Diakonissalaitoksen järjestämään palvelutoimintaan koronaepidemia vaikuttaa seuraavasti:

Amigo-mentorointi
Amigo-mentorointi soveltaa toimintaansa poikkeusaikana toteuttaen nuorten ja mentoreiden alkuhaastattelut etäyhteyksien avulla. Mentorointitapaamisia toteutetaan pääosin ulkona sekä etäyhteyksillä. Myös mentorivalmennukset ja -piirit, ammattilaisten aamukahvit ja työnohjaukset sekä toiminnan esittelyt niin nuorille kuin heitä ohjaaville ammattilaisillekin toteutetaan etäyhteyksien avulla. Nuorille ja mentoreille suunnattuja sosiaalista osallisuutta tukevia ryhmässä toteutettavia aktiviteetteja on siirretty myöhemmin toteutettavaksi, mutta korvaavaa tekemistä toteutetaan verkossa. Mentoroinnin tuki toteutuu normaalisti puhelimen avulla tai tarvittaessa pienryhmätapaamisena. Amigo

Asunnottomien jalkapallon MM-kisat
Homeless World Cup Foundation on ilmoittanut, että Tampereen Asunnottomien jalkapallon MM-kisat perutaan. Laajalle levinneen COVID-19-virukseen liittyvät riskit sekä epävarmuus matkustusrajoitusten ja kisajärjestelyjen suhteen ovat johtaneet päätökseen perua kisat. Tämä on todella valitettavaa, mutta näissä olosuhteissa välttämätöntä. Lue lisää

D-asemat Kallio, Kannelmäki ja Kontula
D-asemien tiloissa järjestettävä avoin toiminta on tauolla. Poikkeusajalla kohtaamme ihmisiä ulkona jalkautumalla ympäristöön ja käymme esimerkiksi pienellä porukalla kävelyllä tai puistokahvilla. Järjestämme ryhmämuotoista toimintaa etäyhteyksiä hyödyntäen ja tuemme kaupunkilaisia heidän tarpeidensa mukaan. Olemme arkipäivisin tavoitettavissa puhelimitse ja sosiaalisen median välityksellä. Lisätietoja saa soittamalla D-asemien työntekijöille ja lähettämällä viestiä sähköpostilla tai Facebookin kautta. D-asemat

Kansalaistoiminta
Isommat tilaisuudet on peruttu, pienempimuotoisia tapaamisia järjestetään tilannekohtaisesti ja suunnitellusti. Kansalaistoiminta Kanssala
Kanssala Facebook

Kansainvälinen toiminta
Ei muutoksia. Kansainvälisyys

Kummiperhetoiminta
Kummeille/kummiperheille suunnitellut kahvilaillat ja kummiperhepiirit siirretään myöhempään ajankohtaan ja niiden uusista ajankohdista kerrotaan myöhemmin. Lue tuoreimmat tiedot Kummiperhe-toiminnan sivulta, tässä linkki.

Lapsi- ja perhepalvelut
Pyydämme välttämään vierailuja yksiköissämme, jos olet kipeä tai epäilet saaneesi korona-tartunnan. Noudatamme viranomaisten ohjeita yksiköissä vierailujen rajoittamisen suhteen. Tarkista vierailumahdollisuus yksiköstä etukäteen. Voit pitää yhteyttä läheiseesi myös puhelimen ja videopuhelun välityksellä. Autamme tässä tarvittaessa. Emme ota vastaan ryhmien vierailuja yksiköihimme.         Kuntakohtaisesti on erilaisia ohjeita mm. lasten kotilomiin liittyen. Noudatamme jokaisen lapsen ja nuoren kohdalla kuntakohtaisia ohjeita. Lapsi- ja perhepalvelut

Maahanmuuttajien parissa tehtävä työ
Paikat auki ja yksilövastaanotot toteutuvat, mutta ryhmätoiminnoista on luovuttu.

Tulkkitoiminnoissa on muutos: tulkit tekevät lähinnä vain puhelintulkkausta. Melkein kaikki koulutukset peruuntuvat järjestäjien toimesta tai niitä toteutetaan Skype-koulutuksina.

Hätämajoitukset toimivat normaalisti.

Naiserityisyys asunnottomuustyössä NEA
Asiakkaiden tapaamisista tehdään päätöksiä yksilöllisesti tilanteen mukaan. NEA

Seniori-Vamos
Seniori-Vamoksessa työntekijöiden, opiskelijoiden ja vapaaehtoisten käynnit vanhusten kodeissa keskeytetään toistaiseksi. Projektityöntekijät tapaavat toiminnassa mukana olevia asiakkaita tarvittaessa kodin ulkopuolella ja esim. yhteiset sovitut lääkärikäynnit toteutetaan. Tiivistä yhteydenpitoa tehdään puhelimella ja etsimme tilanteisiin yksilöllisiä ratkaisuja. Seniori-Vamos

Tukialus
Jalkautuva ja etsivä päihdetyö jatkuu normaalisti. Tukialus

Vamos palaa lähivalmennukseen 1.6.
Vamoksen ryhmävalmennus palaa lähivalmennukseen 1.6. alkaen. Myös Nuotti-valmennus toteutuu kesäkuun alusta alkaen normaalisti Kelan palvelukuvauksen mukaisesti. Ryhmävalmennuksessa ja jo aiemmin lähivalmennukseen siirtyneessä yksilövalmennuksessa otetaan huomioon etäisyys- ja hygieniaohjeet. Tarvittaessa järjestämme etävalmennusta. Myös uudet nuoret ovat tervetulleita valmennukseen. Vamos

Tilaisuudet
Kaikki yleisötilaisuudet, seminaarit ja tutustumisvierailut tiloissamme on peruutettu maalis- ja huhtikuussa. Etsimme uusia toteutusajankohtia suunnitellussa olleille tilaisuuksille ja informoimme niistä myöhemmin.

Hoiva ja Rinnekoti

Diakonissalaitoksen konserniin kuuluvien Rinnekodin ja Diakonissalaitoksen Hoivan toiminnan muutoksista tiedotetaan liiketoiminta-alueiden omilla verkkosivuilla.

Lue lisää Diakonissalaitoksen Hoivan verkkosivulta

Lue lisää Rinnekodin verkkosivulta

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit