Diakonissalaitos tukee kaikkein heikoimmassa asemassa olevia poikkeustilanteessa

18.3.2020

Tiiliseinässä on juliste, jossa lukee Asioilla on tapana järjestyä.

Diakonissalaitos auttaa niitä ihmisiä, jotka tarvitsevat tukea kaikkein eniten: esimerkiksi yksinäisiä vanhuksia, asunnottomia ja erilaisista riippuvuuksista kärsiviä ihmisiä. He kuuluvat riskiryhmiin ja ovat nyt korona-virusepidemian aikana erittäin haavoittuvassa asemassa.

Rohkeana ja ketteränä toimijana Diakonissalaitos etsii myös keinoja vastata tarpeisiin, joilla voimme ilahduttaa, tukea ja olla lähellä toisiamme, vaikka fyysinen etäisyys kasvaa. Keräämme ideoita ja toimintamalleja.

”Koronaepidemia pakottaa meidät nyt ottamaan fyysistä etäisyyttä toisiimme. Sen tähden otamme asiakkaidemme kanssa laajasti käyttöön nykyaikaiset viestinnän keinot varmistaaksemme sen, että ihmiset voivat kokoontua ajatuksineen, pelkoineen ja toiveineen ja löytää turvaa toisistaan. Fyysisesti etäällä, mutta henkisesti lähellä. Tämä on nyt tärkeätä”, sanoo diakoniajohtaja Ilkka Kantola Diakonissalaitokselta.

Diakonissalaitos auttaa myös poikkeustilanteessa. Ikäihmisiä tukevat projektityöntekijät tapaavat asiakkaita tarvittaessa kodin ulkopuolella ja esimerkiksi yhteiset sovitut lääkärikäynnit toteutetaan. Pidämme asiakkaisiin tiivistä yhteyttä puhelimitse ja etsimme tilanteisiin yksilöllisiä ratkaisuja niin vanhusten kuin tukea tarvitsevien Vamos-nuorten kanssa. Jalkautuva ja etsivä päihdetyö jatkuu normaalisti, jolloin tavoitamme apua tarvitsevat kaupungin kaduilla. Tuki paperittomille ja romaneille jatkuu, esimerkiksi hätämajoitus on avoinna. Kansalaistoiminnassa olemme käynnistäneet mm yli 500 toimijaa yhdistävän Facebook-ryhmän (Yhdessä elämisen tapoja epidemian aikana), jossa jaetaan ja kehitetään turvallisen auttamisen malleja.

Lue myös: Diakonissalaitoksen toiminnassa muutoksia koronavirustilanteen vuoksi

Tule mukaan, myös sinä voit auttaa!

Lahjoita Vapaaehtoisena

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit