Tule mukaan kummiksi! Kummiperhetoiminnan infotilaisuus to 27.8. klo 17

27.8.2020

   20 yksin alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen tullutta nuorta odottaa omaa kummia pk-seudulla – ehkä juuri sinua? Kummiperhetoiminnan seuraava infotilaisuus torstaina 27.8. klo 17, ilmoittaudu mukaan!

Mikä on kummiperhe? Etsimme ihan tavallisia perheitä, pariskuntia tai yksittäisiä ihmisiä kummeiksi turvapaikanhakijataustaisille nuorille pääkaupunkiseudulla sekä Turussa. Nuoret ovat tulleet Suomeen alaikäisinä turvapaikanhakijoina ilman huoltajaa ja kaipaavat suomalaisia kontakteja, luotettavia ja turvallisia aikuisia ja perheitä, joiden kanssa viettää aikaa silloin tällöin. Tyypillisesti kummia toivovat nuoremme ovat 16–20-vuotiaita ja olleet Suomessa jo vähintään pari vuotta.

Mitä: Nuoren kanssa vietetään aikaa omien aikataulujen mukaan vaikkapa 2–4 kertaa kuussa. Tarkoituksena on ottaa nuori omaan arkeen mukaan – tehdä siis sitä, mikä luonnolliselta yhdessä tuntuu. Yhdessä voi esimerkiksi laittaa ruokaa, tehdä läksyjä, käydä kävelyillä tai harrastaa. Etäaikoinakin yhteyttä voi luonnollisesti pitää esimerkiksi Whatsappin kautta tai puheluin! Nuorten mielestä parasta toiminnassa on eri tavoin yhteydenpito ja yhdessä olo sekä samalla kielitaidon kehittäminen. Kummiperhe on tärkeä kotoutumisen tuki ja moni nuori kertookin oppineensa parhaiten suomalaisessa yhteiskunnassa elämistä kummiperheen kautta.

Kuka: Kaikenlaiset perheet ovat tervetulleita mukaan toimintaan ja myös yksittäinen ihminen voi toimia kummina, sillä erilaisilla nuorilla on erilaiset toiveet ja tarpeet kummien suhteen.

Kummiperhetoiminta-info livenä tai Zoomilla – tilanteen mukaan

Tule kuulemaan sitoumuksetta lisää Kummiperhetoiminnasta to 27.8. klo 17. Tilaisuus järjestetään tilanteen mukaan joko etäyhteyksin (Zoom) tai livenä Helsingissä (Alppikatu 2) – tarkentuu elokuun alussa. Lisätietoa ja tarkempia ohjeita ilmoittautumisen yhteydessä! 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot ke 26.8. mennessä sähköpostilla kummiperhetoiminta@hdl.fi tai lomakkeen kautta täältä
Huom! Mahdollisuus myös henkilökohtaiseen valmennukseen, mikäli infon ajankohta ei sovi tai toimintaan haluaa mukaan aiemmin– ole yhteydessä ja kerromme lisää! Toimintaa myös Turussa, kysy lisää.

Tästä on kyse: Vapaaehtoinen kummi tai kummiperhe tarjoaa ilman huoltajaa alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen tulleelle nuorelle ainutlaatuisen kurkistusikkunan tavalliseen arkeen Suomessa. Osapuolet tapaavat omien aikataulujensa mukaan noin 1–4 kertaa kuussa esimerkiksi ulkoillen, ruokaa laittaen, pelejä pelaten, televisiota katsellen – tai ylipäänsä tehden sitä, mikä omassa arjessa luontevimmalta tuntuu. Nuoret ovat kertoneet, että parasta kummiperheen kanssa on ollut yhdessäolo, suomen kielen oppiminen ja suomalaiseen kotiin ja tapoihin tutustuminen.

Lue lisää Kummiperhetoiminnasta

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit