Tule mukaan kummiksi! Kummiperhetoiminnan infotilaisuus etänä ti 13.10. klo 17

13.10.2020

  Nainen ja nuori mies pöydän ääressä tutkimassa kirjaa. Taustalla toinen mies. Yli 20 yksin alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen tullutta nuorta odottaa omaa kummia pk-seudulla ja Turussa – ehkä juuri sinua? Kummiperhetoiminnan seuraava infotilaisuus järjestetään etänä 13.10. klo 17-18.30, ilmoittaudu mukaan!

Mikä on kummiperhe? Etsimme ihan tavallisia perheitä, pariskuntia tai yksittäisiä ihmisiä kummeiksi turvapaikanhakijataustaisille nuorille pääkaupunkiseudulla sekä Turussa. Nuoret ovat tulleet Suomeen alaikäisinä turvapaikanhakijoina ilman huoltajaa ja kaipaavat suomalaisia kontakteja, luotettavia ja turvallisia aikuisia ja perheitä, joiden kanssa viettää aikaa silloin tällöin. Tyypillisesti kummia toivovat nuoremme ovat 16–20-vuotiaita ja olleet Suomessa jo vähintään pari vuotta. Tällä hetkellä erityisesti täysi-ikäiset nuoret odottavat omaa kummia!

Mitä: Nuoren kanssa vietetään aikaa omien aikataulujen mukaan vaikkapa 2-4 kertaa kuussa. Tarkoituksena on ottaa nuori omaan arkeen mukaan – tehdä siis sitä, mikä luonnolliselta yhdessä tuntuu. Yhdessä voi esimerkiksi laittaa ruokaa, tehdä läksyjä, käydä kävelyillä tai harrastaa. Nuorten mielestä parasta toiminnassa on eri tavoin yhteydenpito ja yhdessä olo sekä samalla kielitaidon kehittäminen. Kummiperhe on tärkeä kotoutumisen tuki ja moni nuori kertookin oppineensa parhaiten suomalaisessa yhteiskunnassa elämistä kummiperheen kautta.

Kuka: Kaikenlaiset perheet ovat tervetulleita mukaan toimintaan ja myös yksittäinen ihminen voi toimia kummina, sillä erilaisilla nuorilla on erilaiset toiveet ja tarpeet kummien suhteen. Henkilökohtaisen haastattelun kautta kuulemme molempien osapuolten toiveita!

Seuraava Kummiperhetoimintan info etänä (Zoomilla) ti 13.10. klo 17-18.30. Lisätietoa ja tarkempia ohjeita ilmoittautumisen yhteydessä! 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot ma 12.10. mennessä sähköpostilla kummiperhetoiminta@hdl.fi tai lomakkeen kautta täältä

Huom! Mahdollisuus myös henkilökohtaiseen valmennukseen, mikäli infon ajankohta ei sovi tai toimintaan haluaa mukaan aiemmin– ole yhteydessä ja kerromme lisää! 

 

Tästä on kyse: Vapaaehtoinen kummi/kummiperhe tarjoaa ilman huoltajaa alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen tulleelle nuorelle ainutlaatuisen kurkistusikkunan tavalliseen arkeen Suomessa. Osapuolet tapaavat omien aikataulujensa mukaan noin 1–4 kertaa kuussa esimerkiksi ulkoillen, ruokaa laittaen, pelejä pelaten, televisiota katsellen – tai ylipäänsä tehden sitä, mikä omassa arjessa luontevimmalta tuntuu. Nuoret ovat kertoneet, että parasta kummiperheen kanssa on ollut yhdessäolo, suomen kielen oppiminen ja suomalaiseen kotiin ja tapoihin tutustuminen.

Lue lisää Kummiperhetoiminnasta

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit