Tule nuoren mentoriksi! – Seuraava valmennus Helsingissä 17.11.

17.11.2020

Nainen ja mies keskustelevat. Nainen on miehen aikuinen keskustelukaveri. He ovat Amigo-mentorointipari.

 

Etsimme ihan tavallisia aikuisia mentoreiksi 16-29-vuotiaille nuorille Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Kymmenet nuoret odottavat tälläkin hetkellä omaa mentoria, eli aikuista kaveria, jonka kanssa voi viettää aikaa ja jutella esimerkiksi tulevaisuuden suunnitelmista. Nuorelle sinun aikasi ja läsnäolosi voi olla todella arvokasta.

 

Mitä: Mentori on luotettava aikuinen, joka haluaa tavata ja tukea nuorta vapaa-ajallaan vuoden ajan. Mentori voi tukea ja rohkaista esimerkiksi sosiaalisissa tilanteissa, arjen taidoissa tai tulevaisuuden suunnitelmissa. Etsimme kivoja ja luotettavia tyyppejä vuosirenkaisiin ja elämäntyyliin katsomatta.

Minkälainen nuori? Amigoon tulevat nuoret ovat ihan tavallisia nuoria ja taustaltaan yhtä ihanan kirjava joukko kuin mentoritkin. Nuoret ovat 16–29-vuotiaita, ja eri sukupuolet, kansallisuudet jne. ovat iloisesti edustettuja.

Kuinka usein ja miten? Mentoripari tapaa tutustumisvaiheen jälkeen keskimäärin kerran kuukaudessa. Jotkut useamminkin. Tekeminen riippuu nuoren tarpeista ja lähtötilanteesta sekä tietysti molempien kiinnostuksen kohteista.

Osaanko? Kyllä vain, riittää kun olet oma itsesi. Mentorointi on henkilökohtaista ihmiseltä ihmiselle toimintaa. Tapaat nuorta säännöllisesti ja olet kiinnostunut hänestä, kuuntelet, luot uskoa ja ylläpidät toivoa, nostat puheessa esille sitä hyvää hänessä, mitä hän ei ehkä itse vielä näe.

Tietoa ja tukea. Sinut perehdytetään toimintaan henkilökohtaisesti. Voit myös osallistua säännöllisesti järjestettäviin mentoripiireihin ja -valmennuksiin. Amigon työntekijät ovat tukenasi koko vuoden ajan.

Periaatteet. Olemme diagnoosivapaata vyöhykettä. Meillä yhdenvertaisuus, avarakatseisuus ja erilaisuuden sekä toisen rajojen kunnioittaminen ovat toiminnan arvokasta ydintä. Meillä jokainen saa olla sitä mitä on.

Mitä opit?  Paljon ja kaikenlaista. Toisenlaisesta taustasta, todellisuudesta, ajattelusta, mahdollisuuksista. Kuulemma monelle itsestä oppiminen on ollut iso juttu. Mentorointi on antoisaa monella tavalla.

Tule mukaan!

Järjestämme seuraavan mentorivalmennuksen 17.11. klo 17–19, etäyhteyksin Zoomilla. Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää amigo@hdl.fi, puh. 050 378 0892.

LUE LISÄÄ AMIGO-MENTOROINNISTA

 

Ps. Jos toiminta kiinnostaa, mutta tilaisuuden ajankohta on huono – ota yhteyttä ja sovitaan toinen tapa, jolla saat lisätietoa mentorina olosta! Meillä on mahdollisuus tarjota myös henkilökohtaista valmennusta niin, että toimintaan pääsee mukaan joustavasti vaikka jo ennen infotilaisuutta.

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit