#TekojenTiistai 1.12. – auta nuoria lahjoittamalla Hetkinen-kampanjaan

30.11.2020

Ryhmä nuoria on istuu pöydän ympärillä ja näyttää kortteja, joita ovat valmistaneet.

Diakonissalaitoksen työn piirissä olevilta asunnottomilta kysyttiin, mitä he toivoisivat vaikeana koronasyksynä. He vastasivat, että jonkun itse tekemä kortti kyllä ilahduttaisi. Niinpä Vamos-nuoret laittoivat pystyyn korttitalkoot, joissa tehdään omatekoisia kortteja asunnottomille ja yksinäisille ikäihmisille. Nuoret laittavat #TekojenTiistaina hyvän kiertämään! Laita sinäkin! Kuva talkoista viime viikolta ennen tiukentuneita rajoituksia pääkaupunkiseudulla. Kuva: Hannes Honkanen

#Tekojen Tiistai

Tekojen tiistai 1.12. on uusi hyvän tekemisen päivä Black Fridayn ostoryntäyksen jälkeen. Se tuo esiin yhteisöllisyyttä ja lahjoittamista. Sitä hyvää, joka saa meidät ihmiset huomaamaan toisen ihmisen. Vaikka sitten tekemällä kortteja ja ilahduttamalla toista ihmistä.

Kun minut on nähty, voin minä puolestani auttaa ja nähdä.

#TekojenTiistaina voit auttaa nuoria lahjoittamalla Hetkinen-kampanjaan. Apusi menee perille Vamos-nuorten ja Amigo-nuorten tukemiseen.  Sinä voit oikeasti auttaa nuorta nyt – estää syrjäytymisen, yksin jäämisen ja toivottomuuden.

Hetkinen – kunpa joku näkisi minut!

Diakonissalaitoksen joulukampanja Hetkinen pysäyttää. Kunpa joku näkisi minut. Pysähtyisi ja kysyisi, mitä kuuluu.

Vamoksessa nuori nähdään ja häntä kuunnellaan. Nuori rakentaa valmentajan kanssa tavoitteet kohti unelmia, koulutusta, työtä ja toimeentuloa. Suomessa on jopa 60 000 nuorta vaarassa syrjäytyä. On tutkittu, että näistä joka kolmas hyötyisi Vamoksen kaltaisesta henkilökohtaisesta tuesta.

Lahjoitustavat

  • Tilisiirtona keräystilille FI85 2065 1800 1084 62 (Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr)
  • Verkkolahjoituksella www.hdl.fi/hetkinen
  • Yritysten verkkolahjoitus: www.hdl.fi/lahjoita/yrityslahjoitus/
  • Tekstiviestillä: Tekstaa sana TOIVO numeroon 16499 (lahjoitus 20 e)
  • MobilePaylla numeroon 61 611

 

Annetaan nuorten loistaa!

Nähdään  nuori ja kuunnellaan häntä – annetaan tehdä asioita vähän omalla tavalla. Anna nuorelle yksi hetkinen – se voi muuttaa elämän suunnan niin kuin kävi tälle nuorelle:

– Sinun on istuttava koulussa 16-vuotiaaksi. Sitten saat tehdä ihan mitä haluat.

Opettaja puuskahtaa teinille, joka kiemurtelee tuolissa. Minä vanhempana kiemurtelen vielä enemmän. On menossa yksi kolkko kolmikantakeskustelu. Ei suju koulu. Ei ole kavereita. Ei kiinnosta.

Eväät ovat aika vähäiset vanhemmalla. Kunnes koulussa tapahtuu pieni ihme. Ope vaihtuu. Ja uusi ope osaa yhden asian entistä paremmin.  Hän osaa katsoa ja näkee nuoren.

-Tällä opella ei ole suosikkeja. Hän tykkää kaikista, sanoo nuori.

Ope antaa tilaa tehdä asioita nuoren omalla tavalla. Yllättäen Wilma alkaa loistaa aurinkoista keltaista entisten myöhästymis- ja poissaolojen sijaan.

Ja niin alkaa loistaa teinikin.

Näe ja välitä. Hetkinen.

 

Mikä on #TekojenTiistai?

#TekojenTiistai on juuri sitä, mitä sinä päätät siitä tehdä. Tänä vuonna tavoitteena on miljoona hyvää tekoa kampanjapäivän aikana.

Tavoitteena on kohdistaa huomio yhteisöön ja hyvän levittämiseen tekojen kautta sekä yhdistää ihmisiä lisäämällä tietoisuutta auttamisesta, antamisesta ja lahjoittamisesta.

#TekojenTiistai on osa kansainvälistä #GivingTuesday-kampanjaa, joka alkoi Yhdysvalloissa vuonna 2012. Suomeenkin viime vuosina rantautuneelle Black Friday -päivälle vastapainoksi perustettu kampanja pyrkii lisäämään keskustelua ja tietoisuutta antamisesta.

Kampanja on kerännyt osallistujia yli 150 maasta ja noussut maailmalla jopa joulua tärkeämmäksi lahjoitustapahtumaksi. https://www.tekojentiistai.org/

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit