Aamutilaisuuden 15.12. klo 9–10.30 aiheena konfliktisensitiivinen liiketoiminta

8.12.2020

Kymppi-hankkeen aamutilaisuuden keskustelijat Aaro Rytkönen, Maria Mekri ja Harri Sarjanoja.

Mitä haasteita yritykset kohtaavat toimiessaan haurailla, konfliktiherkillä alueilla? Miten ne voisivat toiminnallaan tukea vakautta ja demokratiakehitystä?

Hauraat alueet ovat alttiita levottomuuksille ja konflikteille, ja valtioiden toimintakyky on niillä heikko. Niillä toimii yhä enemmän yrityksiä, joiden on toiminnassaan pystyttävä huomioimaan alueiden erityisolosuhteet. Kymppi-hankkeen aamutilaisuudessa keskustellaan konfliktisensitiivisen liiketoiminnan erityispiirteistä ja mahdollisuuksista ja kuullaan käytännön kokemuksia Somalimaasta.

Keskustelemassa ovat:

Maria Mekri
Maria Mekri on rauhanosaaja ja SaferGloben toiminnanjohtaja. Maria on kehittänyt suomalaista rauhanalaa jo yli kymmenen vuotta toimien yhteistyössä niin yritysten, kansalaisjärjestöjen, asiantuntijoiden kuin viranomaisten kanssa. Maria on ollut rakentamassa rauhaa sodanjälkeisessä Liberiassa, IECEU-projektin Conceptual Framework Manager, GAP (Gaming for Peace) Advisory Boardissa sekä vara-asiantuntijajäsen Kehityspoliittisessa toimikunnassa.

Pastori, TM Aaro Rytkönen
Aaro Rytkönen on tehnyt pitkän uran rauhanrakennuksen saralla. Tällä hetkellä hän toimii dialogiin ja sovinnontyöhön erikoistuneen Al Amana -keskuksen toiminnanjohtajana (www.alamanacentre.org) Omanin sulttaanikunnassa. Aiemmin hän on työskennellyt kehityspolitiikan, uskonnon ja rauhanrakennuksen sekä rauhanvälityksen liittymäkohdissa Kirkon Ulkomaanavussa ja ollut perustamassa YK:n yhteydessä toimivaa uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkostoa
(www.peacemakersnetwork.org).

Harri Sarjanoja
Harri Sarjanoja on BlueWhite Primoksen perustaja ja toimitusjohtaja. Primos tuottaa ja suunnittelee energiatehokkaita taloratkaisuja ja muottiteknologiaa kehittyviin maihin sekä kouluttaa rakennusalan osaajia Somalimaassa. Harri on työskennellyt Somalian lisäksi Irakissa, Senegalissa ja Tansaniassa niin kansalaisjärjestöissä kuin yrityksissäkin.


Ilmoittaudu tapahtumaan
14.12.2020 mennessä!

Mikä on Kymppi-hanke? Lue lisää tästä.

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit