Millainen on vieraanvaraisen yhteisön tunneilmasto? Aamunavaus 4.2.

22.12.2020

Yhteisössä tunteet, niiden tunnistaminen ja käsittely ovat yhteisön yhteinen voimavara. Me olemme kaikki tuntevia ihmisiä, ja yhteisössä koetut ja ilmaistut tunteet vaikuttavat välittömästi koko yhteisön tunnelmaan, energiatasoon ja yhteistyökykyyn. Työntekijät ja muut vieraanvaraisen yhteisön jäsenet myös jakavat yhteisössä saman tunneilmaston. Tunteet osana ammattitaitoa muodostavatkin merkittävän vieraanvaraisen yhteisön tukipilarin, jonka ymmärtämiseen ja rohkeaan työstämiseen jokaisessa yhteisössä olisi hyödyllistä syventyä.

Tule mukaan lempeään aamunavaukseen, jonka kautta pääset pohtimaan omaa rooliasi vieraanvaraisten yhteisöjen rakentamisessa.

Aika: torstaina 4.2. klo 8.30-10

Paikka: verkkokokous Zoomissa. Ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 3.2. klo 15

Ilmoittaudu tästä

Aamunavauksessa puhujina ovat psykologi ja tietokirjailija Jarkko Rantanen, Rinnekodin kehittämispäällikkö Nadja Delcos sekä Diakonissalaitoksen kansalaistoiminnan asiantuntijat Saara Simonen ja Joonas Timonen.

Tilaisuus on maksuton. Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille.

Ohjelma

Vieraanvaraisten yhteisöjen tunteiden käsittelystä meille kertovat Diakonissalaitoksen kansalaistoiminnan kiihdyttämö Kanssalan Saara Simonen ja Joonas Timonen. Kaksikko kollegoineen on pureutunut vieraanvaraisuuteen havainnoimalla erilaisia kansalaisyhteiskunnan yhteisöjä. Tarkastelun tuloksena on rakentunut kuva vieraanvaraisista yhteisöistä, jotka ovat luokseen kutsuvia ja avoimia toivottamaan tervetulleeksi erilaisin tavoin tuntevia ihmisiä.

Rinnekodin kehittämispäällikkö Nadja Delcos pohtii tunteiden tunnistamisen ja käsittelemisen merkitystä kehitysvammaisten parissa tehtävässä työssä. Kuulemme myös käytännön esimerkkejä Rinnekodin työntekijöiden tunnetyöskentelystä.

Tilaisuuden päätteeksi kuulemme työelämän tunnetaitoihin erikoistuneen psykologin ja tietokirjailija Jarkko Rantasen puheenvuoron siitä, siitä miten yhteisön tunneilmastoa voi johtaa.

Lisäksi ohjelmassa on aikaa osallistujien välisille keskusteluille.

Nappaa aamunavauksesta mukaasi vieraanvaraisuustyökalut ja auta yhteisöäsi harjoittelemaan ja harjoittamaan vieraanvaraisuutta. Lämpimästi tervetuloa!

 

Joonas Timonen ja Saara Simonen.

Diakonissalaitoksen kansalaistoiminnan kiihdyttämö Kanssalan Saara Simonen ja Joonas Timonen.

 

 

 

 

Mieshenkilö nojaa punertavaan tiiliseinään.

Jarkko Rantanen on työelämän tunnetaitoihin ja organisaatioiden tunneilmaston kehittämiseen erikoistunut psykologi, tietokirjailija ja suosittu valmentaja. Hän on työskennellyt pitkäjänteisesti työelämän tunnetaitojen kehittämisen parissa ja kirjoittanut työelämän tunteista useita kirjoja. Hänen uusin kirjansa Johda tunneilmastoa, Vapauta työyhteisösi todellinen potentiaali ilmestyi 2020 (Alma Talent) ja hän kirjoitti sen yhdessä Ira Leppäsen ja Heikki Kankaanpään kanssa.

 

 

Nainen poseeraa kameralle turkoosin taustan edessä.

Nadja Delcos työskentelee Rinnekodin kehittämispäällikkönä. Hän toimi projektipäällikkönä Rinnekodin Tunne-projektissa, jossa syntynyt koulutusmateriaali ja TUNNE-peli auttavat henkilöstöä tiedostamaan tunteiden johtamisen merkityksen, kehittymään tunnetyössä, keskustelemaan tunteista sekä peilaamaan ajatuksiaan arjen kohtaamisissa.

Lue lisää: Tunteet pelissä – Rinnekoti kehitti pelin tunteiden johtamiseen

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit