Haetaan harjoittelijaa mukaan kansalaistoiminnan kehittämiseen

12.1.2021

Saara Simonen

Saara Simonen

Diakonissalaitoksen Kanssalassa tehdään tulevaisuuden kansalaisyhteiskuntaa.  Kehitämme tapoja, joilla erilaiset ihmiset voivat ottaa osaa kansalais- ja vapaaehtoistoimintaan. Motivoimme ihmisiä kansalaistoiminnan merkityksestä ja luomme tuoreita väyliä osallisuuteen. Kevään 2021 aikana avaamme muun muassa väyliä ilmastoaiheisiin vapaaehtoistehtäviin, avaamme keskustelua sote-toimijoiden ja kansalaistoiminnan suhteesta sekä kartoitamme kokemuksia nuorten osallisuuden ja osattomuuden takaa, joiden pariin etsimme nyt harjoittelijaa osaksi tiimiämme.

Haemme nyt opiskelijaa:

Kansalaistoiminnan ohjaajan työharjoitteluun Helsinkiin

Työharjoittelijoille pyrimme löytämään projektin tai projektin osan tehtäväkentältämme, jota harjoittelija vie eteenpäin muun tiimin tuella. Projekti voi olla osa meillä jo käynnissä olevaa teemaa tai voit innostaa meidät kansalaistoiminnan aihealueella sinua kiinnostavaan aiheeseen. Projektit voivat liittyä esimerkiksi jonkin ryhmän tutustuttamiseen kansalaistoiminnan ja omien vahvuuksien äärelle, vieraanvaraisten kansalaisyhteiskunnan yhteisöjen tunnistamiseen ja havainnointiin tai kansalaistoiminnan palvelujärjestelmään integroimiseen.

Harjoittelijana tehtäviisi kuuluu tämän projektinomaisen ja yhteisesti sovitun osa-alueen edistäminen eri keinoin sekä tiimin muuhun työhön tutustuminen. Käytössäsi on laajat yhteistyökumppaniverkostomme, viestintäkanavamme sekä tarjoamamme työvälineet. Olet osa kokeilevaa tiimiämme, jonka kanssa löydetään tie eteenpäin kunkin kokeiluprojektin kohdalla.

Työssä korostuvat vuorovaikutustaidot sekä erilaisten ihmisten kohtaaminen ja vahvuuksien tunnistaminen. Harjoittelu meillä edellyttää tekijältään heittäytymistä, rohkeutta ja uskallusta etsiä vastauksia, sillä valmiita ratkaisuja meillä ei ole tarjota. Harjoittelu toteutetaan pandemiatilanteen ohjaamalla tavalla, ainakin osittain etänä ja työhön voi sisältyä iltatöitä.

Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on:

  • Ymmärrystä kansalais- ja vapaaehtoistoiminnan perusteista
  • Halu ottaa riskejä, mutta myös vastuuta
  • Oma-aloitteinen, innostunut ja utelias työote
  • Hyvät vuorovaikutustaidot ja kykyä tunnistaa organisaatioiden ja ihmisten vahvuuksia
  • Sujuva kirjallinen suomen ja englannin kielen taito
  • Halu oppia kokeilevasta kehittämisestä ja viihdyt muualla kuin rutiinien parissa

Tarjoamme sinulle monipuolisen oppimismahdollisuuden itseohjautuvassa tiimissä ja uusia ratkaisuja rakentavassa kehittämishankkeessa. Ympärillesi saat tukevan ja ammattitaitoisen työyhteisön.

Harjoittelu alkaa aikaisintaan 1.2. ja sen jälkeen sopimuksen mukaan. Harjoittelu kestää 2-6 kuukautta sopimuksen mukaan. Harjoittelusta ei voida maksaa palkkaa.

Lisätietoa tehtävästä antaa Saara Simonen, projektipäällikkö, p. 050-464 2728, saara.simonen@hdl.fi

Lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään su 31.1. osoitteeseen saara.simonen@hdl.fi. Mainitsethan hakemuksessasi, millä aikavälillä voisit suorittaa työharjoittelun.

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit