Kummeja etsitään! Kummiperhetoiminnan info etänä ke 3.2. klo 17-18.30

13.1.2021

Nainen ja n uori mies kahvipöydän ääressä.

 

Yli 20 yksin alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen tullutta nuorta odottaa omaa kummia pk-seudulla, Turussa ja Porvoossa – ehkä juuri sinua?  Seuraava infotilaisuus järjestetään etänä (Zoom) ke 3.2. klo 17-18.30, ilmoittaudu mukaan ja tule kuulemaan lisää!

Mikä on kummiperhe?

Etsimme ihan tavallisia perheitä, pariskuntia tai yksittäisiä ihmisiä kummeiksi turvapaikanhakijataustaisille nuorille pääkaupunkiseudulla sekä Turussa ja Porvoossa. Nuoret ovat tulleet Suomeen alaikäisinä turvapaikanhakijoina ilman huoltajaa ja kaipaavat suomalaisia kontakteja, luotettavia ja turvallisia aikuisia ja perheitä, joiden kanssa viettää aikaa silloin tällöin. Tällä hetkellä erityisesti täysi-ikäiset nuoret odottavat omaa kummia! Tyypillisesti kummia toivovat nuoremme ovat pk-seudulla 16–20-vuotiaita ja olleet Suomessa jo 1-4 vuotta. Turussa ja Porvoossa etsimme kummiperheitä täysi-ikäistyneille, itsenäistymisvaiheessa oleville nuorille.

Mitä: Nuoren kanssa vietetään aikaa omien aikataulujen mukaan vaikkapa 2-4 kertaa kuussa. Tarkoituksena on ottaa nuori omaan arkeen mukaan – tehdä siis sitä, mikä luonnolliselta yhdessä tuntuu. Yhdessä voi esimerkiksi laittaa ruokaa, tehdä läksyjä, käydä kävelyillä tai harrastaa. Nuorten mielestä parasta toiminnassa on eri tavoin yhteydenpito ja yhdessä olo sekä samalla kielitaidon kehittäminen.

Kummiperhe on tärkeä kotoutumisen tuki ja moni nuori kertookin oppineensa parhaiten suomalaisessa yhteiskunnassa elämistä kummiperheen kautta.

Kuka: Kaikenlaiset perheet ovat tervetulleita mukaan toimintaan kummiperheeksi ja myös yksittäinen ihminen voi toimia kummina, sillä erilaisilla nuorilla on erilaiset toiveet ja tarpeet kummien suhteen. Henkilökohtaisen haastattelun kautta kuulemme molempien osapuolten toiveita!

Ryhtyisitkö kummiksi?

Seuraava Kummiperhetoiminnan info etänä (Zoomilla) ke 3.2. klo 17-18.30. Tilaisuus ei sido mihinkään. Lisätietoa ja tarkempia ohjeita ilmoittautumisen yhteydessä! 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot ti 2.2. mennessä sähköpostilla kummiperhetoiminta@hdl.fi tai lomakkeen kautta tästä linkistä

Huom! Mahdollisuus myös henkilökohtaiseen valmennukseen, mikäli infon ajankohta ei sovi tai toimintaan haluaa mukaan aiemmin– ole yhteydessä ja kerromme lisää! 

 

Tästä on kyse: Vapaaehtoinen kummi/kummiperhe tarjoaa ilman huoltajaa alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen tulleelle nuorelle ainutlaatuisen kurkistusikkunan tavalliseen arkeen Suomessa. Osapuolet tapaavat omien aikataulujensa mukaan noin 1–4 kertaa kuussa esimerkiksi ulkoillen, ruokaa laittaen, pelejä pelaten, televisiota katsellen – tai ylipäänsä tehden sitä, mikä omassa arjessa luontevimmalta tuntuu. Nuoret ovat kertoneet, että parasta kummiperheen kanssa on ollut yhdessäolo, suomen kielen oppiminen ja suomalaiseen kotiin ja tapoihin tutustuminen.

Lue lisää Kummiperhetoiminnasta

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit