Diakonissalaitos ja Rinnekodit ovat mukana Asunnottomien yössä 17.10.

19.9.2023

Asunnottomien yötä vietetään 17. lokakuuta. Tänä vuonna päivän teemana on “Kenelle kaupunki kuuluu?”. Diakonissalaitoksella ja Rinnekodeilla nostamme esiin erityisesti asunnottomuuden monia kasvoja, esimerkiksi nuorten ja naisten kokemaa sekä sateenkaarevaa asunnottomuutta. Olemme mukana Asunnottomien yön tapahtumassa Helsingin Kansalaistorilla, ja päivä näkyy toimipisteissämme myös monin muin eri tavoin. Tutustu ja löydä oma tapasi olla mukana!

Henkilö kuvattuna takaapäin. Henkilöllä on reppu selässä ja hän kävelee kohti edessä näkyvää alikulkutunnelia.

Asunto on perusoikeus. Diakonissalaitoksen Rinnekodit tarjoaa muun muassa erilaista tuettua asumista, palveluasumista, liikkuvaa tukea kotiin sekä hätämajoitusta. Olemme mukana Asunnottomien yössä monin eri tavoin. Kuva: Laura Oja.

Helsinki

Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen päätapahtuma Kansalaistorilla Helsingissä

Ti 17.10. klo 14-19.15, Kansalaistori, os. Musiikkitalon ja Keskustakirjasto Oodin välissä. Organisoinnista vastaa VVA ry, Diakonissalaitos ja Rinnekodit ovat mukana kolmen teltan voimin.

Asunnottomien yön kansanliike syntyi yli 20 vuotta sitten. Asunnottomien yötä vietetään YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17. lokakuuta 2022 Helsingin Kansalaistorilla klo 15-19. Tapahtuman teemana on “Kenelle kaupunki kuuluu?”.

Diakonissalaitoksen Tukialus-hankkeen projektipäällikkö Robert Koski puhuu tapahtumassa kello 16.15-16.30. Lisäksi Diakonissalaitos ja Rinnekodit tarjoavat tapahtumassa lämmintä ruokaa, kahvia ja glögiä sekä pientä purtavaa. Kallion D-asema järjestää Tarot-korttien tulkintaa sekä unelmointityöpajan ja jaossa on myös villasukkia ja muita lahjoitustavaroita. Tarjoiluista vastaavat Auroratalon työntekijät sekä työtoiminta.

Keskustelutilaisuus: Kotikaupunki ilman kotia

Ti 17.10. Klo 19–20.30, Helsingin kaupunginmuseo, Aleksanterinkatu 16

Helsingin kaupunginmuseolla aiheesta keskustelevat Rinnekotien yhteisötyöntekijä Anne Hietalahti, taiteilija Katriina Haikala, tutkija Leena Alanko ja kokemusmentori Laura Bredin. Lisäksi museolla on esillä Rakkauksia-näyttelykokonaisuuden videoteos 10.–31.10. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Rakkauksia-näyttely

11.–29.10. tiistaista sunnuntaihin klo 12–18, Alppikatu 2, Alppikulma-rakennus

Asunnottomien naisten ääni pääsee kuuluviin lokakuussa Diakonissalaitoksen ja Rinnekotien korttelissa Helsingissä. Rakkauksia-näyttely kutsuu tutustumaan asunnottomuuden ilmiöihin taiteen keinoin. Näyttelyn on työstänyt työryhmä, jonka vetäjänä toimii taiteilija Katriina Haikala. Pääosassa projektissa ovat Diakonissalaitoksen sote-palveluja tuottavan Rinnekotien Asunto ensin -yksiköiden asukkaat, joilla kaikilla on kokemusta pitkäaikaisesta asunnottomuudesta.

D-asema Kannelmäen Asunnottomien yön etkot

17.10. klo 11–13, Sitratori, Klaneettitie 5, Kannelmäki

Musiikkia, keskustelua asunnottomuudesta ja tarjolla pientä purtavaa.

Jyväskylä

17.10. 2023 klo 16-21, Lounaispuisto

Ohjelmassa hyvinvointialueen, kaupungin ja eri toimijoiden kohtaamista.
Tapahtuman avaavat klo 16 kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Hämäläinen ja Eila Tiainen kaupunginvaltuustosta.
Klo 17 paneeli, jossa otetaan asunnottomuus puheeksi.
Muuna aikana musiikkia ja puheenvuoroja sekä ruokatarjoilua.

Lahjoita lämpöä -keräykseen voit lahjoittaa villasukkia ja lapasia Jyväskylän Vamokseen/Katutasoon (os. Vapaudenkatu 34 L). Katso kaikki lahjoituspaikat täältä.

Tukialus päivystää pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Lahdessa

Tukialus on mukana Helsingin Asunnottomien yön tapahtumassa. Lisäksi Tukialuksen työntekijät jalkautuvat Helsingin ja Tampereen kaduille viemään avun heille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Työntekijät jakavat muun muassa ruoka- ja vaatepaketteja, hygieniatuotteita sekä auttavat monenlaisissa haastavissa tilanteissa. Lue lisää Tukialus-hankkeesta.

Muut tavat osallistua

Lahjoita lämpöä

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja A-klinikkasäätiö ovat usean vuoden ajan järjestäneet Lahjoita lämpöä -keräyksen koko Suomeen. Keräykseen voi neuloa ja lahjoittaa villalapasia, sormikkaita ja villasukkia ympäri Suomen. Kampanja toteutetaan 1.9.–30.11.2023 välisellä ajalla. Katso kaikki keräyspisteet täältä.

Lisätiedot  Asunnottomien yön tapahtumistamme:

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: