Tanssiesitys ”Aurora Karamzinin monet kengät” kirkossamme 8.12. tai 10.12.

24.11.2022

Tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindströmin klassista balettia sekä tanssi- ja puheteatteria yhdistävä Aurora Karamzinin monet kengät -tanssitaideteos Diakonissalaitoksen kirkossa 8. ja 10.12. Varaathan paikkasi!

Nainen katsoo ikkunasta ulos.

Tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström astuu Aurora Karamzinin moninaisiin kenkiin Diakonissalaitoksen kirkkoon rakennetussa esityksessä. Kuva: Magnus Scharmanoff.

Mikä? Aurora Karamzinin monet kengät -tanssitaideteos
Aika? 8.12.2022 klo 16 ja 10.12.2022 klo 16
Kesto? Esitys on noin tunnin mittainen. 
Paikka?
 Diakonissalaitoksen kirkko, Alppikatu 2, Helsinki

Kannattaa tulla katsomaan!

 

Sitovat lippuvaraukset: seija.laine@hdl.fi, puh. 050 374 9434

Ilmoitathan heti ellet pääsekään, niin voimme vapauttaa paikan seuraavalle. Sisäänpääsy on ilmainen. Halutessasi voit tukea Diakonissalaitoksen työtä lahjoittamalla sopivaksi katsomasi summan osoitteessa https://www.hdl.fi/lahjoita/

 

Tanssitaideteos esittää Aurora Karamzinin useissa rooleissaan

Aurora Karamzinin monet kengät -teos on rakkauslaulu naisena olemisesta, rakkauden kaipuusta, Auroran kohtaamisesta hänen elämänsä monissa sävyissä. Se on yhtä aikaa iloinen, surullinen, kaipaava, riitelevä, haikea ja toiveikas.

Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström tuo näyttämölle Auroran sellaisena, kun hän olisi saattanut olla eräänä kesäisenä yönä melkein kaksisataa vuotta sitten; ihmisenä, naisena, kokijana ja ennen kaikkea tekijänä. Ja siinä ollaan, nimensä mukaisesti Auroran monissa kengissä. Hänen useissa rooleissaan.

Louhensalo-Lindström tulkitsee suomalaisen hyväntekijän ja Diakonissalaitoksen perustajan Aurora Karamzinin (1808–1902) elämää yhden yön aikana, jolloin hänen kenkänsä kummittelevat. Aurora Karamzinin monet kengät on jatkoa Louhensalo-Lindströmin viime vuosina tulkitsemille Aino Kallaksen ja Pyhä Birgitan kaltaisille vahvoille poikkeusnaisille.

Teos on klassista balettia sekä tanssi- ja puheteatteria yhdistävä hybriditeos. Teoksen musiikkina on kooste, jossa kuullaan musiikkia sekä Auroran ajalta että nykysäveltäjiltä, mm. Jean Sibelius, Pjotr Tsaikovski, Arvo Pärt. Sooloteoksen koreografia on syntynyt Louhensalo-Lindströmin ja brittiläisen ohjaaja-koreografi Janet Spiegalin yhteistyönä.

Diakonissalaitoksen ja Diakonissalaitoksen ystävät ry:n tilausteos

Taide- ja kulttuuritoiminnalla on pitkät perinteet Diakonissalaitoksella. Kulttuurin liekki on valaissut talon arkea aivan alkuvuosista alkaen.

Aurora Karamzinin monet kengät -teoksen ovat tuottaneet taitelijan kanssa yhdessä Diakonissalaitoksen kulttuuri- ja diakoniatoiminta, museo sekä Diakonissalaitoksen Ystävät ry. Teos on rakennettu ja esitetään Diakonissalaitoksen kirkossa. Kirkko on osa Diakonissalaitoksen 1897 valmistunutta rakennuskokonaisuutta, jonka rakennustoimikuntaan Aurora Karamzinkin kuului.

Tutustu Diakonissalaitoksen museoonLiity Diakonissalaitoksen ystävät ry:hyn

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: