Care Day-tapahtumaa 19.2. vietetään Diakonissalaitoksella monimuotoisesti

3.2.2021

Lapsi sitoo kengännauhoja. 19.2. vietetään Care Day -tapahtumaa.

Care Day -tapahtumaa vietetään 19.2.2021 jokaisessa Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhepalveluiden yksikössä.

Care Day -tapahtumaa vietetään 19.2. ja sen tarkoituksena on juhlistaa sijaishuollossa asuvia lapsia ja nuoria, sijaishuollossa asuneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä aikuisia.

Diakonissalaitoksella tapahtumaan osallistuvat kaikki lapsi- ja perhepalvelujen yksiköt, sillä meille kaikki lapset ja nuoret, sekä heistä välittävät henkilöt ovat tärkeitä, kertoo Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhepalveluiden johtaja Jarmo Lonkola.

Viime vuonna tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa ja silloin olimme koolla isolla porukalla. Tästä linkistä voit lukea siitä lisää.. ”Tänä vuonna yhteinen iso tapahtuma ei ole mahdollinen, mutta olemme ideoineet yhdessä, miten lasten päivästä tehdään ikimuistoinen. Jokainen yksikkö valmistautuu päivään omalla tavallaan itse tapahtumaa edeltävän viikon aikana. Meillä on yhteinen virtuaalitapahtuma, jonne tulemme moikkaamaan toisiamme. Se tapahtuu jo edellisenä iltana, sillä perjantaisin monet lapset lähtevät viikonlopuksi kotiin”, kertoo palveluasiantuntija Sini Lindell, joka on koordinoinut tapahtumaa.

Tapahtuman tunnelmia voit seurata some-kanavillamme:

Facebook
Instagram
Twitter

Tutustu Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhepalveluihin

Mikä on Care Day?

Care Day järjestetään vuodesta 2021 alkaen kansainvälisen mallin mukaan joka vuosi, aina helmikuun kolmantena perjantaina. Sijaishuollon juhlan alkuperäisenä ideana on ollut nostaa esiin sijoitettujen lasten ja nuorten ääntä ja oikeuksia sekä yhdistää sijaishuoltoon liittyviä henkilöitä keskustelemaan ja jakamaan tietoa sijaishuollosta. Ensimmäinen Care Day järjestettiin Skotlannissa 2015 lakimuutoksen (Children and young people Scotland bill 2014) vuosipäivän kunniaksi. Sittemmin päivän viettäminen on laajentunut kansainväliseksi. Päivän visiona on tavoite ”Jokainen lapsi sijaishuollossa kokee olevansa arvostettu ja rakastettu ja näkee maailman täynnä mahdollisuuksia.” Suomessa vietettiin Sijaishuollon juhlapäivää ensimmäistä kertaa vuonna 2020.

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit