Care Day muistuttaa, että kaikki lapset ovat tärkeitä

21.2.2020

Suomessa juhlittiin helmikuussa 2020 ensimmäistä kertaa Care Day’ta. Care Day on päivä, jonka tarkoituksena on juhlistaa sijaishuollossa asuvia tai asuneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä henkilöitä. Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhepalvelut osallistui päivään järjestämällä mukavaa yhteistä tekemistä kaikille lapsille sekä heidän läheisilleen.

Nainen pitää pientä tyttöä sylissään.

– Vaikka Care Dayn alkuperäisenä ideana onkin ollut nostaa esiin sijoitettujen lasten ja nuorten ääntä ja oikeuksia sekä yhdistää sijaishuoltoon liittyviä henkilöitä keskustelemaan ja jakamaan tietoa sijaishuollosta, emme halunneet rajata ketään tämän tärkeän juhlan ulkopuolelle. Siksi tapahtumamme on avoin kaikille palveluissamme oleville lapsille ja nuorille, kertoo Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhepalveluiden johtaja Jarmo Lonkola.

Espoon Lakistossa ja Helsingin Pitäjänmäellä järjestettävissä tapahtumissa esiintyi Kengurumeininki. Sen lisäksi  herkuteltiin, hemmoteltiin ja puuhasteltiin kivoja.

– On ollut kivaa, kun pääsi tanssimaan ja sai pinkin sydämen poskeen, Lakiston tapahtumaan osallistunut Pieti kertoo.

Care Day tekee työtä sijaishuollon työtä näkyväksi

Jokaisen lapsen tulisi voida kokea olevansa arvostettu ja rakastettu, ja että hän saisi elää omannäköistään arvokasta elämään. Siksi Jarmo Lonkola näkee tärkeäksi sen, että sijaishuollossa asuvia ja asuneita sekä heistä välittävien ihmisten tekemää työtä tehdään näkyväksi ja yhteiskunnalliseen keskusteluun nostetaan lapsiperheiden asioita.

– Toivon tämänkaltaisten päivien tuovan sijaishuollossa olevien lasten, heidän vanhempien ja työntekijöiden äänen paremmin kuuluviin, lisäävän päättäjien ymmärrystä sekä vähentävän ihmisten ennakkoluuloja, joita liittyy sijaishuollossa oleviin lapsiin ja heidän omaisiinsa, Lonkola toteaa.

Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhepalvelut tarjoavat lapsille, nuorille ja perheille monipuolisia palveluita yhdestä paikasta, aina laaja-alaisesta arvioinnista intensiiviseen kuntoutukseen ja hoitoon. Diakonissalaitokseen kuuluvassa Rinnekodissa puolestaan palvelut ovat suunnattuja kehitysvammaisten ja autismikirjon lapsille ja heidän perheilleen.

Lue lisää Rinnekodin palveluista Lue lisää Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhepalveluista
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: