Koronaviruksen vaikutukset toimintaamme

Sivu päivitetty 5.3.2021

Koronavirustilanne huolettaa, mutta työmme yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevien hyväksi jatkuu. Seuraamme aktiivisesti tilanteen kehittymistä, ja teemme muutoksia toimintaamme aina tarpeen vaatiessa. Muutosten tavoitteena on osaltamme kantaa vastuuta ja hidastaa koronaviruksen leviämistä. Tästä uutisesta löydät aina ajankohtaisen tiedon koronaviruksen vaikutuksista toimintaamme.

Toimintamme piirissä on mukana paljon riskiryhmiin kuuluvia ja haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä. Tuemme heitä myös poikkeustilanteessa. Huoli asiakkaidemme, läheistemme ja työntekijöidemme terveydestä on yhteinen.

Toimintamme perustuu aina viranomaisten antamiin ohjeistuksiin, joiden tarkoituksena on suojella sekä asiakkaiden että henkilökunnan terveyttä. Diakonissalaitoksella toimii valmiustyöryhmä, jonka tehtävänä on aktiivinen viranomaisseuranta, ohjeiden laatiminen ja kysymyksiin vastaaminen. Pidämme henkilöstömme alati ajan tasalla muuttuvasta tilanteesta: asioista yhdessä keskusteleminen ja ohjeiden läpikäyminen on ensiarvoisen tärkeää.

Diakonissalaitoksen järjestämään palvelutoimintaan koronaepidemia vaikuttaa seuraavasti:

Amigo-mentorointi
Amigo
-mentoroinnissa ei ole avointa tai ryhmätoimintaa, nuorten ja mentoreiden haastatteluita jatketaan pääosin etänä, yleiset turvallisuusohjeistukset huomioiden. Mentoreiden valmennukset ja mentoritapaamiset toteutetaan etäyhteyksin. Mentoroinnin tuki toteutetaan puheluiden tai videopuheluiden kautta. Nuorille ja mentoreille suunnattuja aktiviteetteja toteutetaan keväämmällä mahdollisuuksien mukaan ulkona. Amigo

D-asemat Kallio, Kannelmäki ja Kontula
D-asemien tiloissa järjestettävä avoin toiminta on tauolla. Järjestämme muun muassa asiointiapua ja digineuvontaa, kohtaamme ihmisiä ulkona jalkautumalla ympäristöön ja käymme esimerkiksi pienellä porukalla kävelyllä tai puistokahvilla. Ryhmät kokoontuvat etäyhteyksin, myös puhelimella pääsee mukaan. Olemme arkipäivisin tavoitettavissa puhelimitse ja sosiaalisen median välityksellä. Lisätietoja saa soittamalla D-asemien työntekijöille ja lähettämällä viestiä sähköpostilla tai Facebookin kautta. D-asemat

Kansainvälinen toiminta
Ei muutoksia. Kansainvälisyys

Kummiperhetoiminta
Kummiperheinfomme on siirretty verkkoon. Lue tuoreimmat tiedot Kummiperhe-toiminnan sivulta: Kummiperhetoiminta.

Maahanmuuttajien parissa tehtävä työ
Päiväkeskukset paperittomille ja liikkuvalle romaniväestölle ovat rajatusti auki siten, että asiointi työntekijöiden luona ja päiväkeskuksen palveluiden käyttö on sallittua, mutta oleskelu tiloissa ei. Lisäksi yhtä aikaa sisällä olevien määrää on jouduttu rajoittamaan turvavälien säilymiseksi seuraavasti: Paperittomien päiväkeskus Al-Amalissa 6 ihmiseen ja päiväkeskus Hirundossa 10 ihmiseen.

Psykotraumatologian keskuksen palvelut ovat auki mutta terapiapalvelut toteutuvat osin etänä. Ryhmätoiminnot ovat tällä hetkellä suljettu, eikä kotikäyntejä tehdä. Tulkkitoiminnoissa on muutos: tulkit tekevät lähinnä vain puhelintulkkausta. Melkein kaikki koulutukset ovat peruutettu järjestäjien toimesta tai niitä toteutetaan Skype-koulutuksina.

Hätämajoitukset toimivat normaalisti.

Tukialus
Jalkautuva ja etsivä päihdetyö jatkuu normaalisti. Tukialus

Vamos 
Vamoksessa on siirrytty pääsääntöisesti etävalmennukseen yksilö- ja ryhmätoiminnoissa kaikissa muissa yksiköissä, paitsi Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Etävalmennus kestää 8.3-28.3.2021 välisen ajan. Katso paikkakuntakohtaisia lisätietoja  Vamos

Tilaisuudet
Kaikki tilaisuutemme ja seminaarimme on siirretty verkkoon. Tutustumisvierailut tiloissamme ovat tauolla.

Caritas, Hoiva, Rinnekoti

Diakonissalaitoksen konserniin kuuluvien Caritaksen, Rinnekodin ja Diakonissalaitoksen Hoivan toiminnan muutoksista tiedotetaan liiketoiminta-alueiden omilla verkkosivuilla.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: