Digitalisaatio ja yhdenvertaisuus -keskustelu 14.8.

17.6.2024

Diakonissalaitoksen ja sen kansainvälisten kumppanijärjestöjen Digital Inclusion for Roma Adults: Gaining Knowledge and Skills in eServices -hanke ja Suomen Romaniyhdistys järjestävät digitalisaatioon ja yhdenvertaisuuteen erityisesti romanivähemmistön näkökulmasta keskittyvän tilaisuuden. 

Henkilö pitelee toisessa kädessään pankkikorttia ja näpyttelee toisella kädellään kannettavaa tietokonetta.

Kuva: Rupixen / Unsplash.

Digitalisaatio tarjoaa mahdollisuuksia, mutta se aiheuttaa myös eriarvoisuutta. Monissa Euroopan maissa romanivähemmistöiltä puuttuu sähköisten palveluiden käyttämiseen tarvittavia taitoja ja välineitä. Suomessa haasteita on erityisesti siirtolaistaustaisilla romaneilla – palvelut ja asiakkaat eivät aina kohtaa toisiaan. Tämä keskustelu pyrkii valottamaan romanivähemmistöjen kohtaamia haasteita ja mahdollisuuksia sekä tutkimaan konkreettisia ratkaisuja digitaalisen osallisuuden parantamiseksi.

Tapahtuman järjestävät Digital Inclusion for Roma Adults: Gaining Knowledge and Skills in eServices -hanke (DIRA) sekä Suomen Romaniyhdistys. DIRA-projektin tavoitteena ovat yhteiskunnat, joissa romanit ovat osallisina myös digitaalisesti ja joissa heillä on yhdenvertaiset mahdollisuudet saada palveluja ja tietoa. Projekti tuo yhteen kansalaisjärjestöjä ja organisaatioita neljästä maasta. Suomen osiosta vastaa Diakonissalaitos, joka on projektissa painottanut erityisesti romanisiirtolaisten tilannetta Suomessa. Hanke saa rahoitusta Erasmus+ -ohjelmasta.

Puhujat:

Anca Enache, ihmisoikeusasiantuntija, Diakonissalaitos
Carolin Ahlvik-Harju, Romaniportin työllisyyslab-hankkeen projektipäällikkö, Diakonissalaitos
Päivi Majaniemi, puheenjohtaja, Suomen Romaniyhdistys
Artem Kuosti, ohjelmapäällikkö, Digi Up -toiminta

Keskustelu järjestetään 14.8.2024 klo 14-16 Teamsin välityksellä. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: