Helsinki Pride 2020 – Diakonissalaitos mukana uuden tapahtuman toteutuksessa

4.9.2020

Sateenkaari graafisella taustalla.

Kuva: Pixhill.

 

Helsinki Pride 2020 -tapahtumaviikko siirtyi juhannuksen jälkeiseltä viikolta syksyyn ja toteutetaan 7.–13.9. Pride -viikon kulkue ja puistojuhla toteutetaan poikkeusajassa, poikkeuksellisesti, turvallisesti ja yhdenvertaisesti meille kaikille – hybridinä ja verkossa. Diakonissalaitos on mukana tapahtumassa ja nostaa keskusteluun sateenkaarevan asunnottomuuden.

Joka viides sateenkaari-ihminen kokee asunnottomuutta tai sen uhkaa. Ilmiö on tunnistettu jo muualla maailmassa, mutta ei vielä Suomessa, asunnottomuustyön ykkösmaassa. Mitä meidän tulisi tehdä, jotta jokaisella olisi oikeasti oma koti, kysyy NEA-hankkeen projektityöntekijä Sari Rantaniemi blogissaan. Tässä on linkki blogiin.

Diakonissalaitos on yhdessä Helsinki Pride -yhteisön kanssa tarjonnut henkilöstölleen Pride-koulutusta. Se on tarjonnut näkökulmia, oivalluksia ja tietoa tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta sekä seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta. Koulutuksen ja keskustelujen avulla lisätään tietoisuutta, edistetään tasa-arvoisempaa työelämää ja luodaan käytäntöjä, jotka aidosti ottavat erilaiset ihmiset osaksi toimintaamme ja työyhteisöämme.

Tasa-arvon edistämistä joka päivä

”Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen jatkuu vuoden jokaisena päivänä, ja yllättävässä ja odottamattomassa maailmantilanteessa haluamme huolehtia siitä, että voimme jatkossakin kulkea maailmassa, jossa ylpeys ja kunnioitus, itseämme ja toisiamme kohtaan on vahvana”, todetaan Helsinki Pride -yhteisön tiedotteessa.

Helsinki Pride -viikko sisältää moninaista ohjelmaa viikon jokaisena päivänä. Perinteinen kulkue ja puistojuhla toteutetaan tänä vuonna hybriditapahtumana, sekä verkossa että kaupunkitiloissa. Tapahtumasivulle on luotu kumppaniyhteisöille ja -organisaatioille verkkokulkue, johon myös yksityisihmiset voivat liittyä. Pienryhmät, yhteisöt ja ystäväporukat tekevät Pridea näkyväksi kaduilla ja verkossa, sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #imwithpride ja #helsinkipride2020. Lisäksi Diakonissalaitoksella käytetään tunnistetta #ihmisarvo.

Kansallismuseon Pride Housessa on 7.–13.9.2020 tapahtumia koko Pride-viikon ajan. Museolla järjestetään muun muassa tapahtumaviikon viralliset avajaiset, vogue ball -tapahtuma, queer-opastuksia, keskustelutilaisuuksia, näyttelyitä ja näytöksiä.

Diakonissalaitoksen Pride

  • pe 4.9. Sari Rantaniemen blogi
  • sateenkaariliputus Alppikadun korttelissa
  • ma 7.9. klo 10.30–12.00 Vamos Helsingin organisoima Pride-rekka-ajelu kaupungilla
  • ti 8.9. klo 13.30–15.30 keskustelutilaisuus Kansallismuseon Pride Housessa: ”Näetkö ja tunnistatko sateenkaarevan asunnottomuuden?” Mitä on sateenkaareva asunnottomuus? Paljonko näitä ihmisiä oikein on? Haluamme tuoda näkyväksi ne ihmiset, joita kukaan ei näe eikä tunnista. Keskustelemassa Diakonissalaitokselta Heidi Harju, Maru Hietala ja Sari Rantaniemi sekä joukko kutsuttuja henkilöitä.
  • pe 11.9. Heidi Harjun blogi Monimuotoisuus on työyhteisön supervoima
  • Diakonissalaitos osallistuu Pride-virtuaalikulkueeseen la 12.9. klo 12.00 alkaen
  • ja omien Pride-lippujen heiluttelua kaiken aikaa

Helsinki Pride 2020 -viikon teema on esikuvat. Tapahtumaviikon teemalla halutaan nostaa esiin ja juhlistaa niitä arjen ja julkisuuden henkilöitä, jotka ottavat kantaa ihmisoikeuksien puolesta sekä edistävät yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Moninaisilla esikuvilla sekä samaistuttavilla tarinoilla vaikutetaan muutosta edistävästi. Teema kehottaa tarkastelemaan omaa asemaa ja toimintaa – jokainen on esikuva!

 

 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: