Huawei lahjoitti lähes 70 läppäriä nuorille opintoihin 

9.8.2021

ESR-logo.Pandemia-aikana nuoret ovat jääneet monella tavalla syrjään. Niillä nuorilla, joilla on mennyt heikosti, on ollut entistäkin hankalampaa. Huawei Suomi lahjoitti 66 kannettavaa tietokonetta yksin alaikäisenä Suomeen tulleille nuorille. Koneet jaetaan niitä tarvitseville yhteistyössä pääkaupunkiseudun kuntien kanssa YEE-hankkeemme Olohuoneen kautta. 

Nainen ja mies pitävät kiinni kannettavasta tietokoneesta.

Diakonissalaitos tukee vaikeuksia kohdanneita nuoria monella tapaa, ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa Yhdessä aikuisuuteen – Elämässä Eteenpäin -hankkeessa erityisesti yksin alaikäisenä Suomeen tulleita itsenäistymisvaiheessa olevia nuoria. Näiden nuorten opiskelumahdollisuudet ovat olleet heikot, etenkin etäopetuksen aikana. Osa on käynyt etäkoulua pelkän kännykän varassa.  

Diakonissalaitoksen työn tavoitteena on ehkäistä eriarvoisuutta ja syrjäytymistä, sekä tukea osallisuutta myös pandemian aikana. 

Huawei Suomi lähti tukemaan nuoria tarjoamalla heille läppärit opiskelua varten, ja Kaikillekone.fi on yhteistyössä mukana asentamassa koneisiin ohjelmat.  

Jotta kukaan ei tippuisi digikyydistä

Koordinaattori Kaisa Eichhorn pitää yritysyhteistyötä hyvänä mallina auttaa nuoria eteenpäin.  

”Digitaidot ovat opittavien asioiden kärkipäässä ja hyvät työvälineet ovat ehdottoman tärkeät, jotta opinnoissa voi edistyä”, sanoo Eichhorn. 

Hän vastaa YEE-hankkeessa Olohuone-toiminnasta. Helsingin Kalliossa sijaitseva Olohuone on matalan kynnyksen kohtaamispaikka itsenäistymisvaiheessa oleville yksin Suomeen tulleille nuorille. Olohuone tarjoaa tukea arjen asioihin ja opiskeluun, tekemistä ja yhdessäoloa.  

Huawei haluaa tukea lahjoituksellaan nuoria opiskeluun ja työhön. Suomen Huawein sosiaalisesta yritysvastuusta vastaava Yue Pan painottaa, että yritykselle on tärkeää, ettei kukaan tipu kyydistä maailman digitalisoituessa: ”Kun pandemia on sulkenut niin monia ovia, voi opiskelu antaa ikkunan toivoon. Meille on ilo nähdä, miten näillä nuorilla on nyt teknologian avulla helpompi pääsy.” 

Yritysyhteistyö on yksi hyvä tapa auttaa nuoria

Diakonissalaitos toimii usein linkkinä tuen tarvitsijoiden ja avun antajien välillä. Jotta esimerkiksi Huawein lahjoittamat ja kaikillekone.fi:n asentamat koneet tavoittavat varmasti oikeat henkilöt, toimimme tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä Helsingin, Espoo ja Vantaan kaupunkien maahanmuuttopalveluiden jälkihuollon edustajien kanssa.  

Teemme yritysyhteistyötä useiden toimijoiden kanssa. Läppäritarvetta paikkasi viime vuonna esimerkiksi kaikillekone.fi-kampanja, jonka kautta nuoret saivat kymmenkunta käytettyä ja kunnostettua konetta. 

Lisätietoa

YEE-hankkeen Olohuone: Kaisa Eichhorn, kaisa.eichhorn@hdl.fi, 050 4674344
Diakonissalaitoksen yritysyhteistyö: Iiris Kivimäki, iiris.kivimaki@hdl.fi, 050 582 6396

Tutustu YEE-hankkeeseen

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: